Новини

Областният управител върна за ново обсъждане решения на общинските съвети в Белово, Батак, Септември, Панагюрище и Сърница

Със заповеди на Областния управител Стефан Мирев са върнати за ново обсъждане незаконосъобразни решения на общинските съвети в общините Белово, Батак, Септември, Панагюрище и Сърница.

16 юли 2019     


Във Велинград бяха закрити 47-те празници на културата.

Областният управител Стефан Мирев присъства на тържествената заря проверка, посветена на 71 години от създаването на Велинград.

15 юли 2019     


Областният управител разпореди спешни мерки срещу безстопанствените животни по пътищата в област Пазарджик

Областният управител Стефан Мирев проведе работна среща с представители на ОДМВР Пазарджик, ОДБХ Пазарджик и община Батак, във връзка със зачестилите сигнали за безстопанствени животни, които са оставени без надзор в обхвата или в близост до републикански и общински пътища.

10 юли 2019     


Ракитово празнува 50 г. от обявяването си за град. Заместник областният управител Петър Белчев бе гост на тържествата в Ракитово.

Традиционният празник на Ракитово беше отбелязан на 7 юли-Денят на Света Великомъченица Неделя, като тази година се навършват 50 години от обявяването на селището за град.

08 юли 2019     


Областният управител Стефан Мирев поздрави велинградчани с празника на града.

С поредица от културни събития протича 47 - мия празник на Велинград.

07 юли 2019     


Министърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава демонстрация на способности на Специалните сили в учебния център край с. Црънча

Областният управител Стефан Мирев посрещна вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов на военния полигон в с.

04 юли 2019     


Ротари клуб - Пазарджик изградиха вътрешни санитарни възли на училището в с. Алеко Константиново

Главният секретар на Областна администрация Светлан Карталов поднесе поздрави и благодарности от името на Областния управител Стефан Мирев към пазарджишките ротарианци и техните партньори от Германия.

28 юни 2019     


За поредна година Област Пазарджик беше отличена в кампанията "Да изчистим България заедно".

Национална среща на партньорите в кампанията "Да изчистим България заедно" 2018 г.

26 юни 2019     


Регионалният съвет за развитие на Южен централен район проведе заседание в Пловдив.

Областният управител г-н Стефан Мирев участва в съвместното заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район.

25 юни 2019     


Националната гимназия по горско стопанство във Велинград отбеляза 70 годишен юбилей

Областният управител Стефан Мирев присъства на тържествата, посветени на 70-годишния юбилей на Национална професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" - Велинград.

21 юни 2019     


Dostypno Za Vas