02072020.jpg

Над 12 села в област Велинград ще имат нова инфраструктура, училища и детски градини.. Разширява се габаритът на околовръстният път на града. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на ремонтните дейности в общината. На инспекцията заедно с премиера бяха и министърът на финансите Владислав Горанов, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, областният управител Стефан Мирев, кметът на Велинград Костадин Коев.

Околовръстният път на Велинград ще бъде разширен, с което ще се намали трафикът за пътуващите към София и Бургас. Строителството на пътя Велинград- Сърница, което започна миналата година, също продължава. Той е един от най-живописните пътища в Родопите и е дълъг 47 км.

В община Велинград растат много деца. Затова за всяко едно село трябва да осигурим път, детска градина и училище, каза още Бойко Борисов при посещението си в Родопите. Биркова е добър пример за всичко това. Ремонтираме пътя до населеното място, като в същото време се строи и ново училище, за което отпуснахме 2,38 млн. лв. За началото на учебната година новата сграда ще е готова.

Премиерът направи обиколка и в село Кръстава, където беше посрещнат от жителите на селото. В с. Кръстава чакат над 50 години да се направи нов път. Преди повече от месец обещах да започне ремонт на 12-километровата отсечка между селото и разклона за Велинград и Сърница и това вече е факт. Също така се работи и по 30-те километра между селата Кръстава и Аврамово, каза премиерът Бойко Борисов. Посещението в с.Кръстава идва след обещанието на 24 май тази година в с.Биркова за изграждането на нов път Кръстава- Грънчарица. Жителите на селото изказаха огромната си благодарност за случващото се и за спазеното обещание на премиера към тях.