Новини

Областната епизоотична комисия реши: Срокът за доброволно клане на свинете, отглеждани в обектите „заден двор“ в се удължава до 11 август

На извънредно заседание на Областната епизоотична комисия, което се проведе днес в Областна администрация Пазарджик беше обсъдено изпълнението на всички превантивни мерки, разпоредени в указанията на МЗХГ срещу болестта Африканска чума по свинете.

02 авг 2019     


Министър Десислава Танева в Пазарджик: Търсим възможности за финансово стимулиране на стопани, които доброволно ще заколят прасетата от личните си стопанства

Поискали сме 11 милиона евро от Европа за разходите, които са натрупани до тук във връзка с африканската чума по свинете.

01 авг 2019     


Поредно заседание на Областната епизоотична комисия

Усложнената епизоотична обстановка в страната, изпълнението на превантивните мерки за неразпространение на заболяването Африканска чума по свинете в област Пазарджик, обсъдиха на днешното заседание на Областната епизоотична комисия.

30 юли 2019     


Стрелча отбеляза 50 години град и национален курорт.

Областният управител Стефан Мирев бе гост на тържествата в средногорския град и отправи поздрав към стрелчани и гости:

28 юли 2019     


Четвърти събор на народното творчество „Свети Константин“

За четвърта поредна година и за първи път като населено място, курортното селище „Свети Константин“ над Пещера е домакин на Националния фолклорен събор на народното творчество.

27 юли 2019     


Обсъдиха дейностите по включване в образователната система в област Пазарджик на децата и учениците в предучилищна и училищна възраст

Заместник областният управител Йордан Кожухаров проведе работна среща с представители на институциите и общините във връзка с изпълнението на дейностите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст / Механизма по ПМС 100/2018 г.

24 юли 2019     


Зам.-областният управител Йордан Кожухаров проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

В област Пазарджик няма регистриран случай на Африканска чума по свинете.

23 юли 2019     


Нови две маршрутни разписания по линията Пазарджик – Брацигово бяха одобрени днес

Под председателството на Заместник областния управител г-н Петър Белчев днес областната комисия по транспорт одобри нови две маршрутни разписания по линията Пазарджик – Брацигово.

19 юли 2019     


Стефан Мирев присъства на официалното откриване на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“

За шеста поредна година в Панагюрище стартира Международният младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, в който магията на танцовото изкуство ще покажат над 300 участници от цял свят.

18 юли 2019     


Пазарджик почете 182 години от рождението на Васил Левски

Днес отбелязване 182 години от рождението на Апостола на свободата.

18 юли 2019     


Dostypno Za Vas