25062020.jpg

На заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19, областният управител Стефан Мирев обсъди с членовете на Щаба извънредната ситуация в МБАЛ Велинград, където медиците заявиха подаването на колективна оставка. На заседанието присъства управителят на МБАЛ Велинград д-р Жеко Чешмеджиев, който заяви, че ситуацията в лечебното заведение все още е напрегната, но до момента подадени оставки няма. Извършена е дезинфекция на Вътрешното и Неврологичното отделение, в които е имало пациенти с коронавирус и в момента отделенията работят. В събота предстои среща във Велинград на медиците с кмета на общината и принципала на лечебното заведение – Общинския съвет. Седем са настанените пациенти с коронавирус в момента в лечебното заведение и състоянието им е стабилно.

Директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова съобщи, че  след двете положителни проби за COVID-19 в с. Грашево, под карантина са поставени общо 36 жени, преустановено е и извозването на работници към Щърково, Карабунар, Черногорово. Оказано е пълно съдействие на общопрактикуващите лекари във връзка с медицинската помощ, която трябва да окажат в случай на нужда от 36-те лица, поставени под карантина.

Д-р Фани Петрова призова участниците и организаторите в Третия офроуд събор във Велинград, да спазват стриктно противоепидемичните мерки. Не е желателно и след приключване на състезанието в заведенията да има струпване на хора. Екипи на РЗИ Пазарджик и ОДМВР Пазарджик ще следят за спазването на противоепидемичните мерки.