190420246.jpg

Областният управител Валентина Кайтазова връчи печата на РИК Пазарджик за предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г., на председателя на комисията Антони Върбев.
С РЕШЕНИЕ№ 3090-ЕП/НС от 19 април 2024 г. на Централната избирателна комисия, Районна избирателна комисия в Тринадесети изборен район – Пазарджишки. встъпва в правомощията си от 20.04.2024 г.
Областният управител Валентина Кайтазова пожела успешна и ползотворна работа на РИК Пазарджик в подготовката и провеждането на предстоящите избори и допълни, че Областна администрация е осигурила технически и материално дейността на комисията. Създадена е необходимата организация, съвместно с община Пазарджик и „Информационно обслужване“ АД, за осигуряване на условия за ефективна работа на членовете на РИК Пазарджик.
В Областна администрация Пазарджик и във всички общини от областта, със заповеди на областния управител и кметовете на общини, са сформирани екипи за организационно-техническа подготовка на изборния процес в координация с администрацията на Министерски съвет.
РИК Пазарджик е в състав от 13 членове. Председател е Антони Върбев, зам.-председатели са Христина Ганчева, Васил Стефанов, Елена Попова и Кръстьо Костадинов, секретар е Али Чешмеджиев, а членове са: Янчо Дрянов, Боряна Дунгарова, Лъчезар Минев, Христо Вълков, Иванка Гатина, Юсуф Мехмедов, Христина Дачева.  


Dostypno Za Vas