15112023.jpg
Кметските ключ и огърлица връчи областният управител Валентина Кайтазова на кмета на община Пещера Йордан Младенов по време на първото тържествено заседание на общински съвет Пещера, мандат 2023-2027 г.
21 общински съветници, кметът на общината и кметовете на Радилово и Капитан Димитриево положиха клетва пред областния управител, председателя на ОИК Пещера, представители на религиозните общности, общински служители и жители на общината. На сесията присъства дългогодишният кмет и почетен гражданин на Пещера Георги Петърнейчев.
В поздрава си Валентина Кайтазова благодари на ВрИД кмета Стефан Иванчев за организацията на заседанието. Тя увери новоизбраните съветници и кметове, че Областна администрация Пазарджик ще продължи да подкрепя всички законосъобразни решения на общинския съвет, важни проекти и добри начинания.
" Пещера е една от най-подредените и най-добре работещи общини в нашата област. Не приемайте това като комплимент, а като отговорност да продължите този ускорен темп на развитие през следващите четири години. Вие сте хората, които трябва да надграждат и убеждават гражданите да участват в местното самоуправление. То не е даденост, то е плод на усилията и далновидността на кметове и общински съветници, работили за тази община преди вас", каза г-жа Кайтазова и допълни
"Имате всичко необходимо, което да ви мотивира да бъдете още по-успешни- добре развита социална, здравна, образователна инфраструктура, хора от различни етноси, които живеят, работят и творят в разбирателство, курорт с невероятна природа и въздух, работещ бизнес, култура, бит, традиции.
Пожелавам ви здраве, сили, мъдрост, за да постигате консенсус и да решавате законосъобразно. Докажете на пещерци, че имате огромното желание и възможности да оправдаете тяхното доверие", завърши областният управител.
"Нашата най-висша цел е не просперитета на един или двама, а на всички хора от община Пещера. Ще дадем всичко от себе си, за да изпълним програмата си, а съветниците да не забравят, че те представляват, в тази зала, всеки един от вас. Да се ръководим във всичките си действия от интересите на гражданите на Пещера. “ – каза кметът Йордан Младенов. Той благодари на всички хора, които са глаували на 29 октомври и по този начин са изпълнили своя граждански дълг. „Вратата на моя кабинет е отворена за всеки един от вас. Ще работим отново всеотдайно и упорито.“ – заяви Младенов в първото си за мандата тържествено слово.
За председател на Общински съвет Пещера беше избран Васил Филев, след проведеното тайно гласуване.
Местни свещеници отслужиха водосвет за здраве и благополучие в кабинета на кмета на общината.


  


Dostypno Za Vas