19122022.jpg
На 17 декември се състоя церемонията по награждаване на отличените строители в област Пазарджик. Гости на традиционното коледно тържество бяха Областния управител Трендафил Величков, инж.Юлия Желева директор на РДНСК Пазарджик, председателите на районните колегии на КАБ и КИИП арх. Петър Мурджев и инж. Тодор Калоянов и госпожа Ренета Николова прокурист и главен редактор на вестник "Строител".
В началото на церемонията председателят на областното представителство инж. Иван Делчев приветства присъстващите в ресторант "Форум". Благодари на работещите в бранша за влаганите от тях всеотдайност, професионализъм и постоянство в процеса на работа и им пожела да продължават да работят усилено и да предлагат все по-добри услуги.
Областният управител Трендафил Величков приветства всички наградени и присъстващи по случай наближаващите празници и пожела здраве и успехи на тях и семействата им. Изказа и своята признателност към строителите от областта. Специални благодарности отправи към всички строители за проявения висок професионализъм и доброволческа подкрепа при овладяването на горските пожари в нашата област. Почетеният плакет на Областния управител получи председателят на областното представителство инж. Иван Делчев.
Той приветства всички наградени и присъстващи по случай наближаващите празници и пожела здраве и успехи на тях и семействата им. Изказа и своята признателност към строителите от областта. Специални благодарности отправи към всички строители за проявения висок професионализъм и доброволческа подкрепа при овладяването на горските пожари в нашата област. Почетен плакет получи председателя на областното представителство инж. Иван Делчев. Величков приветства и инициативата за изданието Архитектурен форум „Брацигово – Каменният поток на времето“ на Камара на архитектите в България Регионална колегия София съвместно с Община Брацигово, а в това издание и с Камара на строителите в България и създаването на образователен център за архитектурно-строителна реставрация в сградата на бившия строителен техникум в град Брацигово, която от дълги години е неизползваема. Това ще бъде единствена по рода си школа не само в региона, но и в цялата страна, каза областният управител. Горд съм, че това събитие се организира на територията на нашата област. Поздравявам инициаторите за смелостта, че втора поредна година продължават да поставят изключително важния за страната ни проблем за опазването и реставрирането на недвижимото културно наследство.
С настъпването на светлите Коледни и Новогодишни празници Ви пожелавам да изживеете тези дни с близки и приятели, да усетите вълшебството на празника и да си пожелаем преди всичко здраве – за нас и близките ни и една, благодатна и успешна 2023 година.
Тази година отличените отново бяха избрани съгласно регламента на конкурса, като приоритетни бяха подадените данни при процедура по чл. 20, ал. 2 от ЗКС.
В категория "Най-динамично развиваща се фирма" приза получи София вижън лукс ООД, с управители Румен Димитров и Светлозар Христев. Приза "Най-добър млад строител" получи Катя Дилова управител на Агро атракт - Катя Диловяа ЕТ. Фирма с дългогодишна история, опит и устойчиво развитие тази година е за Сигма строй ООД с управител Ангел Палаозов. Наградите връчи Председателя на ОП-Пазарджик инж. Иван Делчев.
В регионалния конкурс за "Сграда на годината на областно представителство Пазарджик"  се състезаваха пет сгради в две категории. В категория Жирлищни сгради победител е жилищна сграда в град Пазарджик, улица Генерал Гурко 28 с проектант арх. Стефан Гюрджеклиев, възложител Артстрой ЗС ООД, гр. Пазарджик и строител Артстрой Про ООД, гр. Пазарджик. Наградата връчи инж. Тодор Калоянов - председател на РК на КИИП Пазарджик.
В категория Обществени сгради комисията единодушно избра обекта на улица Сан Стефано 29, гр. Пазарджик, недвижима културна ценност на който са извършени реконструкция, реставрация и адаптация и ново застрояване с проектант арх. Петкана Бакалова, възложител и строител Делчев Инженеринг ООД, гр. Пазарджик.
Преседателят на комисията по избора на "Сграда на годината" в област Пазарджик арх. Петър Мурджев връчи статуетката на господин Делчев, като подчерта, че е особено горд да връчи точно тази награда. Сградата заедно с още няколко реставрирани сгради в съседство образуват красив ансамбъл в централната градска част. Прекрасно е, че съхраняваме ценноста на тези сгради, като едновременно ги интегрираме в многообразната ни градска среда и обществен живот, сподели арх. Мурджев.
Учредената през 2008 година голяма награда "Златната либела" насърчава добрите практики в строителството, създава предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда. Победителят се излъчва чрез гласуване от членовете на Областното представителство, като определящи са качествата на управителя, отношенията с колегите, честност и почтенос, гражданската ангажираност, участие в обществения живот на организацията, благотворителни каузи и др.
Носителят на "Златната либела 2022" е "Валдани" ЕООД с управител Валентин Василев. Победителят получава пластика „Златната либела“, изработена от твореца Леон Бабачев и е препратка към древноегипетската Либела. Наградата връчи Областния управител Трендафил Величков.
Текст и снимки,Областно представителство КСБ.  


Dostypno Za Vas