22112022.jpg

В Деня на християнското семейство - 21 ноември, Комплексът за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) в Пазарджик отбеляза 15-ия си рожден ден.

Гости на тържеството бяха зам.-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска, кметът Тодор Попов, зам;-областният управител д-р Красимира Радева, директорът на общинската дирекция „Социални дейности” Димитрия Церова, директорът на „Социално подпомагане Цветелина Арапова-Чавдарова, бившият директор на КСУДС Тодор Джамбов, представители на НПО от областта.

КСУДС е един от първите комплекси в България в отговор на усилията на страната и в подкрепа на опазването на основните детски права, заложени в Конвенцията на ООН за правата на детето. От 2012 г. доставчик на социални услуги в КСУДС е Консорциум „Алианс за социално развитие”. Той е представляван от две НПО – „Егида” и Партньори-ДИТ”. Екипът на комплекса е разделен в два сектора - "Услуги и подкрепа на семейството" и "Услуги и подкрепа на детето". В тях работят социални работници, психолози и външни консултанти, специално подготвени за оказване на подкрепа на деца и семейства в общността. Комплексът разполага със зали за индивидуална и групова работа, помещения за спешно настаняване на деца, временен подслон за майки с новородени и малки деца, зали за училищна подкрепа.

Екипа на комплекса представи дейността на всички социални услуги в центъра. Гостите отправиха поздрави и пожелания за бъдещи успехи и партньорства, а в двора на комплекса бяха символично засадени магнолия и камелия.  


Dostypno Za Vas