200520226.jpg

На тържествено заседание на Общински съвет Пазарджик днес бяха връчени отличията „Почетен гражданин на Пазарджик” по повод утрешния празник на града – 21 май – Ден на Равноапостолите Св. Св. Константин и Елена.

Традиционната церемония бе предшествана от слово на кмета на Пазарджик Тодор Попов, който заяви, че  с усилията на всички  Пазарджик се превърнал в един чист, подреден, светъл, слънчев, позитивен град с работливи хора, хора със самочувствие и със желание да надграждат това, което са постигнали. Кметът на Пазарджик очерта и предстоящите инициативи и проекти за града, свързани с иновациите, бизнеса и културата.

Приветствия по повод празника отправиха областният управител на Пазарджик Андрей Гечев и общински съветници. „Вярвам, че всеки тук от присъстващите е оставил частица от себе си за развитието на град Пазарджик, съхранил в себе си духа на видни интелектуалци и общественици, хора на науката и просвещението. Пожелавам на всички Вас като участници в местното самоуправление да изпитвате повече удовлетворение и по-малко разочарование от работата си, да си поставяте реалистични цели и задачи и да намирате пътя за тяхното решение”, заяви Андрей Гечев и отправи лични пожелания към наградените.

Поздравления и пожелания от трибуната отправиха и областният управител Андрей Гечен, председателят на групата на „Новото време” Тодор Тодоров, представителите на групата на БСП и ГЕРБ Лиляна Мърхова-Присадникова и Гинче Караминова.

Общинските съветници единодушно гласуваха предложенията на временната комисия за удостояването със званието „Почетен гражданин” и  носителите на почетните знаци. Двама са носителите на званието „Почетен гражданин на град Пазарджик и Общината”: треньорката на няколко поколения гимнастички Виолета Георгиева и бизнесмена и спомоществовател инж. Емил Йончев. С „Почетен знак на Община Пазарджик” беше удостоен краеведът Бистра Риндова и шахматистът Николай Нинов.  


Slice