22022022.jpg

В Община Белово бе сформирано първото в страната младежко доброволно формирование. То е част от структурата на Доброволното формирование в града, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Официалната церемония по откриването се проведе в сградата на СУ „Александър Иванов – Чапай” в гр.Белово. Събитието бе открито от кметът на общината г-н Костадин Варев, а на него присъстваха главен инспектор Ралица Тодорова – началник на сектор „Доброволни формирования” в ГДПБЗН, д-р Ясен Цветков – председател на Националната асоциация на доброволците в Република България, главен инспектор Милен Дръндаров – началник на сектор в РДПБЗН-Пазарджик, главен инспектор Красимир Писков- началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Белово, ръководителите на доброволното формирование в Белово Стелиян Хараланов и Станислав Танев.

Младите доброволци са на възраст между 16 и 18 години и са възпитаници на училището. Присъстващите гости поздравиха младежите с решението им да влязат в доброволчеството, като им пожелаха успехи, дръзновение и успешно изпълнени задачи. Учениците получиха и първите си екипи, като им предстои да преминат първоначално обучение в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в гр.Белово.  


Dostypno Za Vas