13042019.jpg

Областният управител Стефан Мирев приветства участниците в XXI Национално състезание по химия и опазване на околната среда. Събитието се провежда в община Панагюрище под патронажа на кмета Никола Белишки. Организатори на състезанието, в което участват 140 ученици от цялата страна, се организира от Министерство на образованието и науката в партньорство с РУО Пазарджик и община Панагюрище.

"Химията е необятна и интересна наука, която ще Ви даде възможност да покажете знания, умения и да сравните на национално ниво Вашите постижения. Надявам се в дните на Националното състезание да създадете нови приятелства и незабравими спомени в гр. Панагюрище.". С тези думи Областният управител се обърна към преподавателите и учениците по време на церемонията по откриване на състезанието в зала Арена "Асарел". Мирев благодари на институциите за организацията на събитието и пожела успешно представяне на всички участници.

Състезателната програма се провежда на 13 април в СУ "Нешо Бончев". Обявяването на резултатите и награждаване на участниците ще се проведе на 14 април в х-л "Каменград".  


Dostypno Za Vas