16112023.jpg
Новоизбраните 41 общински съветници, кмет на община Пазарджик и 31 кметове на кметства положиха тържествена клетва пред областния управител Валентина Кайтазова, председателят на ОИК Пазарджик Антони Върбев и граждани на общината. Сесията бе председателствана от най-възрастния съветник адв. Хари Харалампиев. Бившият кмет на общината Тодор Попов предаде символичните ключ и огърлица на новоизбрания кмет Петър Куленски. Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужи негово преосвещенство знеполски епископ Арсений.
"Надграждайте постигнатото! Продължете работата по значимите за общината проекти и политики, които обединиха хората и създадоха усещане за общност. За да има развитие, трябва да има приемственост. Всичко постигнато е плод на усилията и далновидността на кметове и общински съветници преди вас. Радвам се, че някои от тях са сред нас днес и вярвам, че те ще бъдат готови да помагат с опит и експертиза.
За всеки един от вас Пазарджик има особена стойност, с историята на града край Марица, с делата на бележитите възрожденци, с успехите на хората от нашето съвремие -дейци на просвета и култура, спортисти, управници. Нека не забравяме постиженията им и следваме примера им за дела в полза на обществото и хората.
Пожелавам ви от днес нататък да изпълните със съдържание думата приемственост, да признавате и надграждате постигнатото, да виждате в проблемите възможности. Това зависи от всички вас, защото щастлив е този, чиито дела и слава остават и след него.
Работете така, че жителите на общината да се гордеят с вашите решения и постижения"1 каза в приветствието си към новоизбраните общински съветници и кметове областинят управител Валентина Кайтазова.
На проведеното тайно гласуване двамата кандидати за поста не успяха да получат необходимите 21 гласа. За Найден Шопов са гласували 19 съветници, за Таня Колчакова – Янева са дали своя вот 16 съветници. От 41 бюлетини в кутията са открити 6 невалидни. Със свое решение съветниците определиха ново гласуване за председател да се проведе утре в 11.00 часа.


  


Dostypno Za Vas