100520237.jpg

Състезание по военно-спортни дисциплини се провежда в Центъра за специализация и професионална подготовка в град Пазарджик от 10 до 18 май. Стартът бе даден днес от началника на Военно окръжие II степен – Пазарджик – подполковник Петър Петров. На церемонията присъстваха главният секретар на Областна администрация Пазарджик Светлан Карталов и заместник директора на ЦСПП Пазарджик – Снежина Митова, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

            Участие са заявили 14 отбора с ученици от 10-ти клас от средни училища в област Пазарджик. Състезанието е под патронажа на Областния управител, организира се от Военно окръжие Пазарджик в партньорство със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Регионалното управление на образованието и ЦСПП Пазарджик.

            Дисциплините, в които учениците ще премерят сили и умения, са: крос 600 м. момчета и 300 м. момичета; хвърляне на учебна граната в цел; стрелба с пневматична пушка от 5 изстрела. В първия ден на състезанието се включиха общо пет отбора от общините Пазарджик, Батак и Стрелча. Най-висок брой точки /987т./ събраха учениците от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Стефан Божков“ гр. Батак, следвани от десетокласниците от Професионалната гимназия по механоелетротехника – гр. Пазарджик /890т./, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Стрелча /870т./, СУ „Д-р Петър Берон“ /774т./, Профилирана гимназия „И.С. Аксаков“ /749т./

Областното състезание по военно-спортни дисциплини се провежда за девети пореден път в чест на 6 май – „Гергьовден“ – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Награждаването на отборните и индивидуални победители ще се проведе традиционно пред паметника на 27 Чепински полк в Пазарджик в края на м. май.  


Dostypno Za Vas