10082020.jpg

С официална церемония „Първа копка“ в община Пещера стартира нов проект за подобряване на транспортната и ВиК инфраструктурата. С постановление на Министерски съвет 348/от декември 2019 г. на Община Пещера са отпуснати целеви средства в размер на 1 215 907,00. Ще бъде извършена реконструкция и изграждане на водопроводи и канализация, както и рехабилитация на основни транспортни артерии, които свързват най-големият жилищен квартал „Изгрев“ с централна градска част и бизнес зоната на града.

„Ползотворното сътрудничество и диалогът между държавните и местните власти е в основата на успешното управление за добруването на хората. И настоящият проект е доказателство за това“, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев. Той пожела на кмета на общината Йордан Младенов и неговия екип да имат много проекти и за в бъдеще, което означава работа на високи обороти и по-добри стандарти на живот в местната общност. „Ще продължа да подкрепям всички добри начинания на местното ръководство, на местния бизнес, на жителите на община Пещера, допълни областният управител и пожела на фирмата изпълнител да извърши дейностите по проекта качествено и в указания срок.

„Реализирането на тези проекти ще повиши качеството на живот на населението, ще създаде предпоставки за привличане на нови инвестиции и възможности за регионалната конкурентоспособност на общината“ , каза по време на официалната церемония кметът на община Пещера Йордан Младенов.

След подмяна на остарялата и компрометирана водопроводна мрежа в тези участъци се предвижда полагане на нова асфалтова настилка и обособяване на тротоарни площи.