30032024.jpg
Пловдивският митрополит Николай отслужи Малко повечерие с Богородичен канон в Пазарджик. Той благослови жителите на града в катедралния храм „Успение Богородично“ пред чудотворния образ на Божията Майка – Златна ябълка. Празничен камбанен звън огласи града при посрещането на иконата.
В храма присъстваха кметът на Пазарджик Петър Куленски, народният представител Стефан Мирев, областният управител Валентина Кайтазова, председателят на Общинския съвет Найден Шопов, началникът на Военното окръжие подп. Петър Петров, кметът на община Септември Васка Рачева, общински съветници и стотици вярващи от Пазарджик и региона.
В службата с владиката съслужиха неговите двама викарии Знеполският епископ Арсений и Смолянският епископ Висарион, архиерейският наместник на Пазарджишка духовна околия свещеноиконом Боян Кочев, свещеници от града и околията.
В края на службата митрополит Николай се обърна към всички с боговдъхновено слово в прослава на Божията Майка, с което утеши вярващите, че тя никога няма да се отвърне от търсещите нейната небесна помощ и закрила.
Поклонението пред чудотворната икона продължи до късно вечерта в църквата "Успение Богородично ".  


Dostypno Za Vas