16012024.jpg
Областният управител Валентина Кайтазова посрещна чуждестранни гости от Полша, Португалия, Турция и Хърватска. Образователните експерти са на посещение в ОУ "Христо Смирненски" гр. Пазарджик, което е българският партньор по международен проект по Програма "Еразъм +".
Основната цел на проект S@fe future е разработване и внедряване на интеграционен модел за изграждане на сигурна цифрова среда за развитие на ИТ компетенциите на подрастващите и изследване на дигиталното пространство, осигуряващо превенция на риска, на дигиталния тормоз, с активното участие на родители, учители, ученици и представители на НПО.
„Добре дошли в един от най-красивите региони на България. Надявам се, че освен дейностите по проекта ще имате възможност да се насладите и на част от нашето културно и природно многообразие. Изключително актуална и важна е проблематиката, по която работите. Благодаря на директора на основно училище „Христо Смирненски“, г-жа Барова и на всички вас за постигнатите резултати. Радостно е, че ще имате възможността да презентирате постигнатото пред по-широка аудитория в Пазарджик и да реализирате бъдещи успешни партньорства“, каза по време на срещата областният управител Валентина Кайтазова. Тя представи накратко административното устройство на областта и спецификата на образователните институции в региона.
Като част от заключителните дейности по проект S@fe future в Пазарджик ще се проведе конференция с участието на представители на всички заинтересовани страни, пред които партньорите по проекта ще представят иновативни методи за подобряване на дигиталните компетентности на учениците и добри практики в изграждането на сигурна цифрова среда в ЕС и страните партньори.  


Dostypno Za Vas