160920231.jpg
Над 4000 са доброволците от област Пазарджик, които до този час събраха над 111 тона отпадъци. Почистени са 157 локации, извозването им продължава и в следващите дни. Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към МОСВ, осигури безвъзмездно на общините ваучери за гориво, чували и ръкавици за доброволците. Двете институции, които координират дейностите по кампанията в област Пазарджик-Областна администрация и РИОСВ, проведоха традиционно акции по почистване в района на парк " Писковец" гр. Пазарджик и около почивната база на МОСВ в местността "Дъното ". С подкрепата на общинските администрации по места в кампанията се включиха институции, училища, детски градини, фирми, организации. На места паралелно с акциите по почистване са облагородени и реновирани съоръжения в паркове и местности. Поздравления за участниците в кампанията от с. Мало Конаре, които успяха да активират млади хора от селото, почистиха и освежиха основни улици, паркове, пътни артерии и гробищния парк в населеното място. Умения с метли, лопатки, чували и ръкавици демонстрираха децата от Представителен танцов състав "Чудесия" в гр. Пазарджик, които проведоха акции в центъра на града, около училища и обществени сгради.
По инициатива на община Велинград и със съдействието на „ЕКОПАК - България” за първи път във Велинград отпадъците в световния ден на почистването бяха събрани разделно. Почистени са топилата в кв.Чепино и района около „Радонова баня“, парк „Клептуза“, парк „Вельова баня“ и прилежащите терени към пътното платно на околовръстния път за гр. Сърница от бензиностанция „ЕКО“ до хотел "Св. Спас".
В Ракитово бяха почистени парк "Свобода", площад "Централен", "Жулейца", "Бърдо", пространствата около бар "Визо" и паметника загиналите в борбата за народна свобода, паметника на Москвиченко. Оплевена беше и лавандуловата градинка пред СУ "Кл.Охридски".
Благодарим на възпитаниците на ВУИ "Ангел Узунов", които помогнаха в разчистването на нерегламентираното сметище в местност "Печковец".
Колегите от Костандово почистиха градския парк, дерето на р. Мътница, която минава през града, новообразувано сметище на Помпена станция /под разклона на Чуката/.
Служителите на кметство Дорково почистиха централната част на селото.


  


Dostypno Za Vas