02062023.jpg
Пред паметника на поета-революционер в град Пазарджик тържествено бе отбелязана 147-та годишна от гбелта на Христо Ботев и загиналите за свободата и незавимсимостта на България. Цветя в знак на признателност към живота и делото на великия българин поднесоха областният управител Трендафил Величков, зам.областният управител д-р Красимира Радева, кметът на община Пазарджик Тодор Попов, директорът на ОДМВР старши комисар Иван Зеленков, началникът на Военно окръжие Пазарджик подп. Петър Петров, представители на Районна прокуратура, общински съветници, граждански организации, политически партии, ученици и много гпаждани.
Стихове в изпълнение на актьора Тодор Кайков и маршови и патриотични песни в изпълнение на духовия оркестър към Симфонично-оперетно дружество „М-ро Г. Атанасов“ – Пазарджик звучаха на площад „Съединение” в Пазарджик. И тази година учениците от ОУ „Христо Ботев” се представиха блестящо - и с поетичния спектакъл, и с присъствието на знаменосеца и асистентките му.
Точно в 12 часа, при звука от сирените, събралото се множество притихна и присъстващите сведоха глави в памет на загиналите за свободата на България.  


Dostypno Za Vas