020320223.jpg

В навечерието на Националния празник- 3 март и навръх Баба Марта НПГГС „Христо Ботев” сбъднаха една своя дъгогодишна мечта и откриха тържествено модерно общежитие за учениците на гимназията. Събитието бе отбелязано с празнична програма, презентация  и приветствия от множеството официални гости - Албена Михайлова - гл. секретар на МОН, зам.-областният управител д-р Красимира Радева, председателят на Изпълнителната агенция по горите инж. Стоян Тошев, ректорът на Лесотехническия университет проф. д. н. Иван Илиев, началника на РУО Пазарджик Дора Дулчева-Величкова, кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, Представители на Южно Централно Предприятие и Държавни горски стопанства, гости от Шумарската школа в Кралево, Сърбия.

Общежитието на Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ във Велинград е изцяло ремонтирано с финансиране от бюджета на МОН. Сградата е с напълно ново обзавеждане и оборудване. Директорът на училището Стефан Шулев не скри вълнението си и благодари за подкрепата на всички представители на институции, партньори и приятели на гимназията. Градоначалник д-р Коев сподели удовлетворението си от реализирането на тази дългоочаквана придобивка и пожела на целия екип на професионалната гимназия много сила и ентусиазъм за постигането на високи бъдещи цели.

„Един от основните ни приоритети като екип продължава да бъде модернизацията на образователната среда, подобряването на условията за учене и за работа в българското училище. За да бъдат учителите и учениците спокойни в своята работа, те трябва да имат всички условия и възможности да разгърнат своя потенциал“, каза главният секретар на МОН Албена Михайлова.

 Общежитието отговаря на всички съвременни изисквания. Разполага с 18 стаи с капацитет 37 ученика. Всяка от тях е със собствен санитарен възел. В сградата има библиотека, компютърна зала, напълно оборудвана кухня с трапезария, общо перално и сушилно помещение, фитнес и игрална зала, склад, парно помещение.Стартирала е процедурата по прием на документи за настаняване в новоизграденото общежитие. Желаещите да бъдат настанени в него трябва да подадат документи до 8 март 2023 г. в деловодството на училището.  


Dostypno Za Vas