21092022.jpg

За изключителен принос в потушаване на горските пожари през лятото и овладяването на бедственото положение в общините Лесичово и Панагюрище, областният управител  Трендафил Величков отличи пожарникарите и доброволците от общините Брацигово и Велинград. На официалните церемонии присъстваха кметовете на двете общини – Надежда Казакова и д-р Костадин Коев, комисар Ангел Ангелов директор на РДПБЗН Пазарджик, Стилян Хараланов - член на Управителния съвет на Асоциацията на доброволните формирования в България

„Благодаря от сърце на всички! Поздравявам Ви за доблестната служба. Благодарение на високия Ви професионализъм не допуснахме да има човешки жертви. В община Брацигово бяха връчени грамоти на членовете на доброволно формирование „Актив 112“ – Брацигово и служителите от РСПБЗН Пещера и Брацигово. „Благодарим за признателността и високите отличия, които са резултат от екипната работа на всички“ – заяви по време на церемонията кметът на Община Брацигово Надежда Казакова.

 Във Велинград Трендафил Величков връчи грамоти на 15 огнеборци от РСПБЗН- Велинград и Ракитово и общо 18 доброволци от Доброволно формирование –Велинград и техните приятели от "Офроуд Клуб 4X4 - Велинград" .

„Искам специално да поздравя Доброволното формирование-Велинград! Не съм виждал по-подготвени, по-оборудвани и обучени доброволци, като Вас!”- каза областният управител в поздрава си.

Кметът на Велинград д-р Костадин Коев изрази гордостта си и благодари на смелите мъже, които водени от желанието си да помогнат и да бъдат полезни, загърбват страховете и се изправят срещу пламъците.  


Dostypno Za Vas