05082022.jpg

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков встъпи официално в длъжност днес.  На символична церемония, която се състоя в кабинета на областния управител, Величков пое поста от предшественика си Андрей Гечев.

Трендафил Величков благодари на Андрей Гечев и на всички предишни областни управители за свършеното от тях, на екипа на областна администрация за  високия професионализъм в работата. Предстоят важни и отговорни задачи, не само по провеждането на предстоящите избори, но и в това всички ние като представители на държавната администрация, на общините да работим за спокойствието и добруването на гражданите на нашата област, каза Трендафил Величков. Като важни предстоящи задачи той посочи успешния старт на новата учебна година, подготовката на общините и институциите за зимното поддържане и текущите ремонти на пътищата, подкрепата на социално уязвимите групи в обществото. На всички кандидати за народни представители Величков пожела разумна, мъдра и добра кампания. На финала Трендафил Величков цитира думите на големия български политик доктор Петър Дертлиев, които и след 30 години звучат актуално „Сега имаме нужда от ума, таланта и мъдростта на цялата нация“.

Досегашният областен управител Андрей Гечев пожела здраве, сили и успехи на Трендафил Величков във високоотговорната му работа. Той подчерта, че г-н Величков е  добре познат в обществото, социално отговорен и с доказан опит и допълни, че първата важна задача са предстоящите консултации с политическите партии за състава на РИК Пазарджик, насрочени за тази неделя.

Андрей Гечев връчи на Трендафил Величков печата на областния управител и папка с приоритетните задачи в работата на администрацията.

На церемонията присъстваха кметове на общини, ръководители на териториални звена, представители на медиите.

 

 Трендафил Величков е бил областен управител на Област Пазарджик в периода 2014 г. – 2016 г. завършил е специалност „Финанси и кредит“ в Киевски университет в Украйна. Притежава магистърска степен по „Стратегическо ръководство на националната сигурност и отбраната“ на Националната военна академия „Г. С. Раковски“. Има дългогодишен опит в сферата на журналистиката, на мобилните комуникации, маркетинга и рекламата.  


Dostypno Za Vas