240420191.jpg

В навечерието на Великден 174 полицаи и жандармеристи от ЦСПП в Пазарджик и Казанлък положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. С това завършва първоначалната шестмесечна  подготовка на новоназначените полицаи, след която те придобиват статут на пълноправни служители и в следващите няколко дни ще се влеят в редиците на колегите си от СДВР, областните дирекции на МВР, зоналните жандармерийски управления в цялата страна.

Предстои ви да поемате отговорности, предстои ви да поемате рискове. Не се колебайте, пътят, по който сте поели, е верният път - с тези думи заместник-министърът на вътрешните работи Мило Бернер поздрави младите служители. Той ги посъветва да повишават своята подготовка и квалификация, защото по този начин ще спечелят уважението и доверието на гражданите. Поздравителен адрес към стажантите от името на министъра на вътрешните работи Младен Маринов прочете началникът на кабинета му Михаил Златанов.

В полицейските центрове в Пазарджик и Казанлък младите момчета и момичета се подготвяха усърдно за предизвикателствата на своята професия. Те преминаха през обща и специална полицейска подготовка, включващи всички теоретични и практически дисциплини, необходими за първоначалното изграждане на полицейския служител. Завършилите с отличен успех бяха наградени от ректора на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков. За първенец на випуските бе излъчен стажант Ивайло Колев от Зоналното жандармерийско управление в столицата.

На церемонията присъстваха заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, заместник-областният управител Йордан Кожухаров, директорът на Дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев и неговият заместник комисар Светослав Теофилов, директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев. Сред гостите бяха също директорът на ЦСПП-Казанлък комисар Красимир Иванов и началниците на Зоналните жандармерийски управления в София, Бургас и Монтана. За да вдъхнат кураж на новите си колеги, специално за случая пристигнаха екипи на моторизираното звено „Сигма“ от сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив с началник главен инспектор Виктор Празов. Едни от най-радостните гости на събитието бяха и децата от ОДЗ „Юрий Гагарин“ в Пазарджик, които нямаха търпение да седнат на полицейските мотоциклети. Да уважат клетвата на стажантите в пазарджишкия полицейски център бяха дошли много техни роднини и близки от цялата страна.

 

Празничен водосвет за здраве и късмет отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия.  


Dostypno Za Vas