10032022_.jpg

Областният управител Иван Васев бе сред официалните гости на символичната пъра копка по повод изграждането на нов търговски парк в Пазарджик. Теренът се намира между хипермаркетите „Технополис“ и „Практикер“, на мястото на някогашното предприятие „Родопа”.

Първата копка направиха кметът на общината Тодор Попов, председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев и управителят на фирмата изпълнител „Балканстрой КК“ ООД Владимир Владимиров. Преди това беше отслужен тържествен водосвет.

Областният управител приветства присъстващите на церемонията и поздрави инвеститорите и изпълнителите на проекта за това, че в трудни времена, в които в момента се намира светът, те започват нещо градивно.

Бъдещите наематели в търговския парк в Пазарджик ще бъдат магазин за дамскa, мъжка и детска мода LC Waikiki; магазин за интериорно обзавеждане Jysk с 2 500 магазина в 50 страни; немски моден магазин New Yorker с повече от 1 000 обекта в 40 страни; дрогерия DM; магазин от немската верига KiK, която е един от най-големите модни дискаунтъри в Германия с около 4 000 магазина в Европа, предлага основно текстилни изделия, както и други нехранителни стоки; магазин за спортни облекла и екипировка Sport Vision; магазин за обувки и чанти Mat Star; магазин за облекло и артикули за дома и семейството Pepco; модни стоки Pause Jeans и други.

Търговският парк се намира на бул. „Стефан Стамболов” 13, заедно с хипермаркет на веригата за бяла, черна и IT техника „Технополис“ и хипермаркет на веригата за дома и градината „Практикер“. Посетителите могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг, като новопостроените паркоместа ще бъдат 210 и ще бъдат приобщени към паркинг зоната на двата хипермаркета „Технополис“ и „Практикер“. Предвидени са и зарядни станции за електромобили. Мястото е удобно и комуникативно и се обособява голяма търговска зона с богато разнообразие от магазини за дома, семейството и свободното време.

Инвеститор в проекта и собственик на терена е веригата за бяла, черна и IT техника „Технополис“. Новият проект – парк с богато озеленяване, паркинг и магазини, ще се простира на 33 200 кв.м, като застроената площ с магазини ще бъде 12 000 кв.м. Целият проект се очаква да бъде завършен през есента на настоящата година.  


Slice