03042019.jpg

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев взе участие в двудневно работно посещение в Европейската комисия в Брюксел. Информационната визита за областните управители от България е по покана на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.

В рамките на посещението областните управители участваха в дискусии на теми: „Бъдещето на Европа", „Многогодишната финансова рамка", „Брекзит", „Европейската политика за заетост", „Бъдещето на Общата селскостопанска политика", както и „Кохезионна политика 2021-2027 и България".

Акцентите в Европейската политика за заетост бяха представени от Андриана Сукова, заместник-генерален директор на Генерална дирекция „Трудово заетост, социални въпроси и приобщаване“. Политиката на ЕС в областта на здравеопазването, с акцент върху България беше показана чрез видеоконферентна връзка от Люксембург от Велина Пендоловска от Генерална дирекция „Здравеопазване и безопасност на храните“ Презентация на тема „Как да комуникираме Европейските избори“ представи Йенс Местър - началник отдел „Международни отношения, корпоративна комуникация и центрове Европа Директно“ в Генералната дирекция „Комуникация“.  


Dostypno Za Vas