6 май – Ден на град Пещера
четвъртък 06 май 2021 - 21:30:51
060520211.jpg

Тържествена заря-проверка по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия се проведе в град Пещера.

ВрИД областният управител Йордан Кожухаров бе гост на събитието, което по традиция се организира в навечерието на 6 май - празник на град Пещера.

Президентът Румен Радев прие тържествения строй на военна част на Силите за специални операции с командир генерал-майор Явор Матеев. Радев получи и символичния ключ на града от кмета на Пещера Йордан Младенов.

В словото си кметът на пещера отправи благодарности към служителите на общинска администрация, партньорите и всички пещерци, които имат принос в развитието на града и местната общност. „Трябва да признаем, че хората в нашия град никога не са живели безгрижно – тук се работи здраво, нужни са много кураж, много сили и вяра. Така градим живота си в Пещера. Така успяваме да опазим направеното от дедите ни и да създаваме нови посоки за поколенията пещерци след нас. Ние не мислим от днес за утре, колкото и да е модерно това, а полагаме същинските основи на един истински европейски град, какъвто заслужаваме да бъдем. Така градим утрешния ден – да е по-добър, по-човеколюбив и по-почтен, отдаден повече на общото, отколкото на личното, каза в приветствието си към жителите и гостите на града кметът Йордан Младенов.

Гости на тържествената церемония бяха народни представители от област Пазарджик, кметове на общини, ръководители на държавни институции.

Тържествата продължават на 6 май с Гергьовска света Литургия в местния храм "Свети Георги" и концерт на фолклорни състави.