201020201.jpg

Областният управител Стефан Мирев проведе традиционната си среща с ръководството на Ротари клуб 2020-2021 за България и президентите на ротари клубовете в Пазарджик.

Арх. Илиян Николов е Дистрикт Гуверньор на организацията за България за периода 2020-2021 г. Той  приветства областния управител  Стефан Мирев като дългогодишен член на ротарианското движение и не скри вълнението си да бъде в Пазарджик, където е живял и работил неговият дядо. Арх. Николов сподели пред областния управител, че клубовете в страната продължават да работят активно, спазвайки всички противоепидемични мерки. В област Пазарджик ротари клубове са изградени в общините Пазарджик, Панагюрище и Велинград. През настоящата ротарианска година мотото на организацията е „Ротари отваря възможности“. Това е слоганът, изписан на флагчето, което Дистрикт Гуверньора на Ротари за България арх. Илиян Николов връчи по време на срещата на областния управител Стефан Мирев. Ротари отваря възможности за нови знания, нови впечатления, нови предизвикателства.

Областният управител благодари на г-жа Нина Лискова и г-н Лъчезар Марков - представители на ръководствата на ротари клубовете в Пазарджик, за успешното партньорство, реализацията на благотворителни кампании и инициативи в подкрепа на нуждаещите се, социални, здравни, образователни и културни проекти.

През месец ноември местните ротарианци ще направят и поредното дарение на кувьози за неонатологията на МБАЛ Пазарджик. Другият важен проект, по който работят ротари клубовете в Пазарджик, е осигуряването на лаптопи за онлайн обучение на ученици от област Пазарджик.