11220195.jpg

Областният управител Стефан Мирев бе гост на тържествената церемония  в ресторант „Виктория“ гр. Панагюрище, организирана по повод 20-та годишнина от създаването на Сдружение на предприемачите Панагюрище.

„Поводът, който ни събира днес е изключително тържествен. Той е свързан с Панагюрище и предприемчивия дух на нашите съграждани. На желанието им да градят, да развиват търговия и бизнес, да работят за местната икономика, да подкрепят културата, изкуството, талантливите деца на Панагюрище“, каза в приветствието си Стефан Мирев. Той благодари на всички членове на сдружението, които през годините работят усърдно за неговото развитие и утвърждаване. На настоящото ръководство за доброто партньорство с местната и държавна власт, за участието в организираните от Областна администрация бизнес форуми и срещи на различна тематика. Областният управител пожела на представителите на бизнеса да продължават да бъдат инициативни, смели и успешни. Да пазят традициите и да търсят иновациите, което ще ги прави едновременно атрактивни и конкурентоспособни. В заключение Мирев изрази подкрепа към всички бъдещи инициативи на Сдружението на предприемачите Панагюрище.

Сдружението на предприемачите-гр. Панагюрище е учредено през 1999 г. и обединява представители на дребния, средния и едрия бизнес от всички браншове на стопанската инициатива. Основната цел и задача на Сдружението е да осъществява подкрепа на бизнес-активностите на членовете от взаимен интерес в регионален план, развитие на делови взаимоотношения между български и чуждестранни физически и юридически лица, осъществяване общо представителство пред съответните общински и областни държавни структури и др.