Roadpol

C5d2fc3d2b89f18bc4e57bb2605899dc

Дни на безопасността на пътя 16 – 22 септември 2023 г.

20 септември – Ден без загинали на пътя

Областна администрация Пазарджик в подкрепя инициативата на  ROADPOL

 

За осма поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя, в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември, с мото: „Остани жив! Пази живота!“.

Тази година 20 септември е определен за Ден без загинали на пътя, като целта е да се организират събития, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни.  Активностите по кампанията на ROADPOL се обединяват с дейностите на Европейска седмица на мобилността от 16 до 22 септември.

Всеки ден средно по 70 души загиват по пътищата в Европа. Целта на организаторите на инициативата от ROADPOL и всички подкрепящи я партньори е чрез всички средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

Запазвайки традицията от началото на кампанията през 2016 г., Дните на безопасността на пътя за Република България – 2023 г., се провеждат под патронажа на министъра на вътрешните работи. Национален координатор на инициативата е Главна дирекция „Национална полиция“.

Всеки може да се включи със свои активности и събития на интернет страницата на проекта:  https://www.roadpolsafetydays.eu/  и по този начин да бъде съпричастен към инициативата за по-добра безопасност на пътя.

Нека бъдем отговорни и разпространяваме идеята за нула жертви на пътя поне за един ден като напълно изпълнима и зависеща от самите нас.

Dostypno Za Vas