Roadpol

Roadpol

Дни на безопасността на пътя 16 – 22 септември 2022 г.

21 септември 2022 г. – Ден без загинали на пътя. „Остани жив! Пази живота!"

В периода от 16 до 22 септември 2022 г. ще се проведе кампания за намаляване до нула на загиналите при пътнотранспортни произшествия за поне един ден. Това се случва в рамките на Дните на безопасността на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL), чиято цел е да се инициират превантивни събития за намаляване на травматизма по пътищата. От 2016 г. събитията се присъединяват към дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността, като в тази връзка до 2019 г. Европейската мрежа на службите на пътна полиция организираше тематична операция EDWARD (Европейски ден без загинали на пътя).

Тази година поставя фокус върху 21 септември, обявен за ден без загинали при пътни инциденти през 2022 г. Посланието на Дните е „Остани жив! Пази живота!" Областна администрация Пазарджик отправя апел към всички да спазват правилата за движение по пътищата, без значение дали в конкретния момент са шофьори, пешеходци или се придвижват с велосипед, тротинетка или друго средство. Защото е важно вниманието на всеки един гражданин да се насочи към прилагането на ефективни модели и реални действия за намаляване броя на пътно-транспортните произшествия в района и страната.

Допълнителна информация за настоящата кампания може да бъде намерена на официалната страница на ROADPOL на адрес: https://www.roadpolsafetydays.eu/ , както и на интернет страницата на пътна полиция https://www.mvr.bg/opp, където е създадена специална рубрика „ROADPOL SAFETY DAYS".

Slice