home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик В Ракитово стартира асфалтирането на шест улици с финансовата подкрепа на Програмата за развитие на селските райони.

  22. 10. 2018 : 15:05:08 |

По покана на кмета на община Ракитово Костадин Холянов, Областният управител Стефан Мирев присъства на тържествената церемония по първа копка за полагането на асфалт на ул. "Тодор Тупаров" в град Ракитово. Реконструкцията се реализира по проект на Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 1 916 000 млн. лв. Срокът на изпълнение е 380 календарни дни. 

 Областният съвет за развитие проведе изнесено заседание в Община Сърница

  19. 10. 2018 : 18:18:45 |

Областният управител Стефан Мирев проведе заседание на Областния съвет за развитие в община Сърница. Участие взеха кметове на общини, председатели и представители на общински съвети от региона, представители на работодателски организации, на синдикатите, ръководители на държавни институции.

 290 работодатели от област Пазарджик участват в онлайн проучване за потребностите от работна сила в региона

  19. 10. 2018 : 13:41:31 |

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие проведе свое редовно заседание, председателствана от заместник-областния управител г-н Петър Белчев. По време на заседанието беше представена информация за потребностите на работодателите от работна сила в област Пазарджик към 17 септември 2018. Информацията е изготвена въз основа на резултатите от второто за 2018 година онлайн проучване, което Агенцията по заетостта провежда сред работодателите в страната. 

 Ремонтът на уличната мрежа в квартал Крушата, гр. Сърница ще стратира през идната седмица

  18. 10. 2018 : 18:07:54 |

Въпросът за ремонт на уличната мрежа в квартал „Крушата“ град Сърница беше поставен по време на изнесената приемна на областния управител Стефан Мирев в най-отдалечената община на региона – Сърница. 

 За нова граница между Батак и Ракитово настояват ракитовци пред областния управител

  17. 10. 2018 : 15:41:13 |

Жителите на Ракитово искат да бъде определена нова землищна граница между общините Батак и Ракитово, тъй като настоящата ощетява ракитовци. Въпросът беше поставен по време на приемната на областния управител Стефан Мирев, която се проведе днес в община Ракитово. Двете общини Ракитово и Батак спорят за земи между язовир „Батак” и курортната зона Цигов чарк. Спорът е за около 900 декара площ, която е в регулация, и около 600 декара, които са извън регулация. Територията, която е спорна, продължава и до язовирната стена. 

 В Пазарджик бе открита 17-та поредна кампания за борба с рака на гърдата

  16. 10. 2018 : 15:25:13 |

За 17-та поредна година в Пазарджик стартира кампанията за борба с рака на гърдата. Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на събитието, което по традиция се организира от "Сдружение за онкоболни и приятели" и за 13-та година се провежда под патронажа на кмета на община Пазарджик Тодор Попов. 

 Петър Белчев участва в официалното откриване на Програмата „Детско полицейско управление в град Пазарджик

  15. 10. 2018 : 16:48:58 |

Програмата „Детско полицейско управление“ днес бе открита и в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ в Пазарджик. Стартът на второто Детско полицейско управление бе даден на тържествена церемония в двора на училището. На нея присъстваха заместник-областният управител г-н Петър Белчев, началникът на РУ-Пазарджик главен инспектор Ненко Годжевъргов, директорът на училището г-жа Даниела Кемчева, представители на РУО, БЧК, РЗИ, Българската православна църква, много деца, полицейски служители и родители на младите доброволци. Г-жа Кемчева и главен инспектор Годжевъргов тържествено подписаха споразумение за провеждане на втората двугодишна фаза от програмата. Децата бяха поздравени от зам. областния управител Петър Белчев и Председател на областната организация на БЧК в Пазарджик Димитър Петков. 

 Йордан Кожухаров участва в тържественото заседание на Общински съвет Пазарджик

  12. 10. 2018 : 17:10:37 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на тържествената сесия на Общински съвет Пазарджик по случай 12 октомври – Ден на българската община. Той приветства присъстващите в залата и връчи поздравителен адрес от името на областния управител Стефан Мирев на председателя на общински съвет Пазарджик Хари Харалампиев. 

 ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

  12. 10. 2018 : 12:06:43

st_mirev150517_189px.jpgУВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
СКЪПИ КОЛЕГИ,  

Поздравявам Ви с Деня на българската община – 12 октомври.

  Българската община като административна и териториална единица винаги е имала важна роля в развитието на държавата ни.

  Обръщам се към всички кметове на общини, председатели на общински съвети, общински съветници, кметове на кметства и служители на общинските администрации на територията на област Пазарджик.

  Благодаря Ви за желанието, усилията и волята да работите за местното самоуправление, осъществявайки ежедневно контакт с граждани, фирми, организации в нашия регион.

  Пожелавам Ви да преодолявате и разрешавате с лекота и отговорност проблемите във Вашите населени места и да превърнете поверените Ви общини в по-добро място за живеене! Бъдете здрави и успешни! Честит празник!      

СТЕФАН МИРЕВ
Областен управител

 Посланикът на Великобритания Ема Хопкинс бе гост на гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ Пазарджик.

  12. 10. 2018 : 10:23:25 |

„Очарована съм от тези млади хора, които са социално активни, знаещи и нямат никакви езикови бариери“. Това сподели Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс – посланик на Обединеното Кралство в България при посещението си в Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ в Пазарджик. Нейно Превъзходителство беше придружена от Бен Тъфт и Джеймс Бел, експерти по стратегически комуникации от Кабинета на министър – председателя на Великобритания Тереза Мей. 

 Нашето наследство: Където миналото среща бъдещето" е мотото на изложбата в Художествена галерия „Станислав Доспевски“.

  11. 10. 2018 : 18:45:57 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров и директорът на Градска художествена галерия "Станислав Доспевски" Пазарджик Леон Бабачев откриха изложба под мотото "Нашето наследство: Където миналото среща бъдещето". Изложбата показва творби на художници от Германия, Франция, Полша, Австрия и Хърватия. Тя е част от културните събития, които се организират от Областния управител в партньорство с културните институции в град Пазарджик и община Пазарджик, в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС. Изложбата е част от културните събития в България, които преминават под мотото „2018г. – Европейска година на културното наследство“. 
Отиди на страница       >>