Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик 24 май – Празник на българската просвета и култура и на славянската писменост

  24. 05. 2017 : 17:51:58 |

С празнични шествия и концертна програма Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост беше отбелязан в общините на областта. Областният управител Стефан Мирев участва в  празничното шествие в град Панагюрище, заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев се включиха в тържествата по повод 24 май в Пазарджик. Те участваха в шествието на училища и детски градини, което по традиция тръгна от читалище „Виделина” и поднесоха цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий.  

 Клубът на учителите пенсионери в Пазарджик проведе традиционната си среща с областния управител по повод 24 май

  23. 05. 2017 : 17:57:57 |

Областният управител Стефан Мирев посрещна днес пенсионираните педагози, които членуват в клуба на учителите пенсионери от община Пазарджик. Срещата се провежда всяка година в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Областният управител поднесе цветя на учителите и отправи поздрав към тях:

 Областният управител се срещна с народните представители от региона и кметовете на общини

  22. 05. 2017 : 19:45:08 |

Срещата се проведе днес в областна администрация Пазарджик по инициатива на областния управител Стефан Мирев.  Депутатите от региона представиха накратко работата си в различните законодателни комисии и декларираха готовност за подкрепа и съдействие за реализацията на всички важни проекти за региона и отделните общини.

 Днес е Празникът на Пазарджик

  21. 05. 2017 : 13:37:23 |

 За 31-ви пореден път Пазарджик чества своя празник. Празникът започна с тържествена литургия в храма "Св. Св. Константин и Елена" в Пазарджик, след което по традиция шествието премина през Пазарджик - до площад "Константин Величков", където духова формация към Симфонимчия оркестър на Пазарджик изнесе концерт. Сред официалните гости бяха областният управител на Пазарджик Стефан Мирев и заместник областният управител Йордан Кожухаров, както и народните

 Трима са новите почетни граждани на Пазарджик по случай празника на града – 21 май

  19. 05. 2017 : 16:43:34 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на тържествената сесия на общински съвет Пазарджик и поднесе поздравителен адрес от името на областния управител Стефан Мирев.
Отличията Почетен гражданин на Пазарджик бяха гласувани и връчени на тържествена церемония, която предшества Празника на Пазарджик - 21 май - Деня на равноапостолите Константин и Елена. 

 Петър Белчев е назначен за заместник областен управител на област Пазарджик

  19. 05. 2017 : 16:27:21

Петър Петров Белчев е вторият заместник областен управител на област Пазарджик, назначен със Заповед на министър-председателя Бойко Борисов.
Петър Белчев е от Пазарджик, магистър е по Бизнес администрация и мениджмънт, бил е член Общинска и  Районна избирателни комисии Пазарджик.

 Батак отбеляза 141 години от Априлската епопея

  17. 05. 2017 : 16:34:22 |

Областният управител Стефан Мирев присъства на тържествата в град Батак и поднесе венец в знак на признателност пред подвига на Баташките мъченици. Специален гост бе президентът на Република България Румен Радев.

 Областният управител Стефан Мирев към кметовете на общини: Очаквам вашите въпроси и искания към министерствата и Правителството

  15. 05. 2017 : 17:36:00 |

Това каза по време на първата си работна среща с кметовете на общини от областта областният управител на Пазарджик Стефан Мирев и изрази увереност успешната работа между областната и общинските администрации да продължи с цел реализацията на важни за общините и региона проекти. На срещата присъстваха кметове и зам.-кметове на общини, зам. областният управител Йордан Кожухаров, главният секретар на областна администрация Светлан Карталов и директорите на дирекции – арх. Николай Колев и Петър Костов.

 Новият областен управител Стефан Мирев встъпи официално в длъжност и посочи приоритетите в бъдещата си работа

  15. 05. 2017 : 13:12:25 |

"Важно е да има приемственост и в тази връзка ще разчитам както на опита, така и на професионализма на всички бивши областни управители. Доброто, което е свършено, трябва да продължи, а и да се надгражда". С тези думи на новия областен управител Стефан Мирев започна официалната церемония по встъпването му в длъжност.

 Областният управител приветства стажантите в МВР, които днес положиха клетва

  12. 05. 2017 : 17:38:31 |

Стефан Мирев присъства на тържествената церемония в ЦСПП Пазарджик. 127 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция“ положиха тържествена клетва за спазване нормите на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. Церемонията се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. На нея присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Красимир  Ципов, заместник-главният секретар  Георги Арабаджиев, директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков, ректорът на Академията на МВР старши комисар доцент Неделчо Стойчев представители на общинската администрация, Българската православна църква, граждани и гости.

 Областният управител Стефан Мирев поднесе венец пред паметника на Васил Петлешков в град Брацигово

  12. 05. 2017 : 12:31:57 |

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Петлешков в парк „Априлци“ започнаха вечерните тържества по повод на 141 години от избухването на Априлското въстание в Брацигово. Историческите факти сочат, че Брацигово пада на 7 май след пристигането на редовна войска, командвана от Хасан паша, след близо триседмична тежка обсада.
Отиди на страница       >>