home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик В Пазарджик запалиха огъня на знанието по повод първата областна ученическа конференция

  26. 04. 2018 : 17:27:19 |

 Заместник областният управител Петър Белчев бе гост на  Първата областна ученически конференция – ПАЗАРДЖИК БИО 2018 на тема “Живот без наука – НЕ, наука в училище – ДА”. Началото на събитието беше отбелязано с ритуално запалване на огъня на знанието от директора на ЕГ „Бертолт Брехт“ – Велка Недялкова. Конференцията се организира от Община Пазарджик, РУО – Пазарджик и ЕГ “Бертолт Брехт” и е първа по рода си в областния град. Със свои проекти в нея се представиха ученици от 8 до 12 клас от четири гимназии от Пазарджик - организаторите ЕГ "Бертолт Брехт", ПГ "Иван Аксаков", ПМГ "Константин Величков", ПГ по фризьорство и ресторантьорство и беловското средно училище "Александър Чапай".  

 Отборът на МГ „Константин Величков“ спечели областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

  26. 04. 2018 : 16:26:48 |

Под патронажа на областния управител Стефан Мирев, днес в  парк „Острова” се проведоха  ХVI-те  областни ученически състезания „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. В надпреварата се включиха 12 отбора – ученици от 6 и 7 клас , победители в общинските състезания. 

 Стефан Мирев гостува на учениците от Средно училище „Димитър Гачев“ Пазарджик

  24. 04. 2018 : 16:17:18 |

Интерактивен урок по изобразително изкуство и музика представиха ученици от шести клас в Средно училище „Димитър Гачев“ гр. Пазарджик. По покана на преподавателите Антоанета Вангелова и Спаска Стефанова, областният управител Стефан Мирев присъства на открития урок на тема „От песни и танци на мегдана писано гърне здраво не остана“  Областният управител отправи поздрав към учениците и техните преподаватели:

 Стефан Мирев инициира работна среща за учредяване на нова Асоциация по ВиК в област Пазарджик

  23. 04. 2018 : 16:30:36 |

В присъствието на зам. министъра на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова и областния управител на Пазарджик Стефан Мирев, кметовете на общини от Родопската част на областта декларираха готовност за обединяване в нова Асоциация по ВиК с единен оператор „ВКТВ“ ЕООД гр. Велинград. 

 В Панагюрище официално бе открит XIV Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“

  21. 04. 2018 : 13:30:38 |

Областният управител Стефан Мирев присъства на тържественото откриване на фестивала се състоя в голямата зала на Театър Дом-паметник. По традиция, преди официалното откриване на фестивала, организатори и участници, водени от Мажоретен танцов състав „Елинор“ и Духов оркестър „Делчо Радивчев“ при Народно читалище „Виделина-1865“, се включиха в Празнично шествие от централния площад „20-ти април“ до Вечния огън, където в знак на признателност към делото на героите от Април 1876-та бяха поднесени венци и цветя. 

 Стефан Мирев приветства учителите и учениците от ПГХХТ по повод 50 годишния юбилей на училището

  20. 04. 2018 : 17:24:15 |

 Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии отбеляза своя 50 годишен юбилей с празничен концерт ва ДКТ „Константин Величков“. Гости на събитието бяха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, представители на Регионалното управление по образование, директори на училища, представители на Висши учебни заведения, с които училището вече има утвърдени партньорства, управители на фирми и браншови организации, с които професионалната гимназия организира и провежда дуално обучение. В залата присъстваха и бивши директори, учители и ученици.

 Областният управител Стефан Мирев бе на работно посещение в Брюксел

  18. 04. 2018 : 16:00:32 |

По покана на Представителството на Европейската комисия в България, областните управители от страната участваха в работно посещение в Европейската комисия в Брюксел. Програмата на информационната визита включваше представяне на Европейската комисия като институция и функционирането й. Пред областните управители беше презентиран процесът на вземане на решения в Европейския съюз, свързани с представянето на различни европейски политики и теми.

 Йордан Кожухаров присъства на символичното преподписване на договора за присъединяване на България към ЕС в гимназия „Аксаков“

  17. 04. 2018 : 19:46:25 |

 Симеон Сакскобургготски, министър председател на Република България в мандат 2001-2005 година, цар на Царство България в периода 1943-1946 година,  и Соломон Паси, министър на външните работи на Република България в мандат 2001-2005 година, преподписаха в Пазарджик символично договора за присъединяване на България към Европейския съюз. Това се случи в гимназия „Иван Аксаков”, от чието име подпис положи младшият посланик на Европарламента Трифон Аврамов.

 Областния управител определи пожароопасен сезон в горските територии на област Пазарджик

  16. 04. 2018 : 16:03:40 |

 Със заповед на областния управител на Пазарджик Стефан Мирев е определен за пожароопасен сезон в горските територии в област Пазарджик, периода от 15.04.2018 г. до 31.10.2018 г.  Заповедта е издадена на основание Закона за горите, по предложение на Директора на регионална дирекция по горите Пазарджик и във връзка с опасността от възникване на горски пожари и запалвания в земеделски земи и горски територии.

 Светлан Карталов представи прилагането на инструмента CAF в Областна администрация Пазарджик

  13. 04. 2018 : 14:05:41 |

 На 12 април 2018 г. в резиденция „Бояна“ се проведе 8-та среща на потребителите на европейския модел за качество CAF.  В срещата участваха над 150 представители на организации от публичния сектор в Европа, които прилагат този инструмент за организационно съвършенство и управление на качеството. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС и се организира от Института по публична администрация - София. От Област Пазарджик в срещата участваха Главният секретар на Областна администрация Пазарджик Светлан Карталов и Секретарят на Община Брацигово Мария Мадарова, които са експерти и асоциираните членове на Ресурсен център CAF България в ИПА . 

 Проверени са всички язовири на територията на област Пазарджик. Ежедневно се следят водните обеми в тях.

  11. 04. 2018 : 17:07:53 |

 Информация за техническото и експлоатационно състояние на язовирите на територията на област Пазарджик, след извършените проверки и съгласно Заповед на областния управител от 16.02.2018г., беше изнесена на днешното планово заседание на Областния щаб за защита при бедствия. Заседанието беше ръководено от зам. областния управител Йордан Кожухаров, доклади представиха комисар Иван Панайотов – директор на РДПБЗН Пазарджик, инж. Онник Гюлян от Регионален отдел към Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ и арх. Николай Колев – Директор на Дирекция в Областна администрация Пазарджик.
Отиди на страница       >>  rab_ankea.jpg

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg