Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Стефан Мирев и Йордан Кожухаров се срещнаха с ръководството на EVN България

  08. 12. 2017 : 12:48:20 |

Областният управител Стефан Мирев и зам. областният управител Йордан Кожухаров проведоха работна среща с председателя на УС на EVN България – Робърт  Дик, на срещата присъства и Константин Величков–член на ръководството на EVN България Електроразпределение. Ръководството на EVN България декларира пред областния управител готовността на дружеството за зимния сезон в област Пазарджик. Извършена е инспекции на всички съоръжения, осигурени са необходимите просеки за достъп и бързо реагиране при възникване на аварии.

 Правителството одобри програмата на България за председателството на Съвета на ЕС

  07. 12. 2017 : 11:35:44 |

Министерският съвет прие Програмата на Република България за Председателството на Съвета на Европейския съюз (1 януари - 30 юни 2018 г.). Тя определя политическата рамка, основните послания и конкретни теми, по които нашата страна ще работи през първите шест месеца на 2018 г.
Четири са водещите приоритета в Програмата: Бъдещето на Европа и младите хора – икономически растеж и социално сближаване; Европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани; Сигурност и стабилност в силна и единна Европа; Цифрова икономика и умения на бъдещето.

 Приет е тригодишен план за действие за изпълнението на Националната програма за развитие: България 2020

  07. 12. 2017 : 11:33:09 |

Правителството прие План за действие в периода 2018-2020 г. за изпълнението на Националната програма за развитие: България 2020.
Основната цел на документа е да допринесе за постигането на стратегическите цели на Програмата – повишаване на жизнения стандарт чрез конкурентоспособно образование и обучение, създаване на условия за качествена заетост и социално включване и гарантиране на достъпно и качествено здравеопазване; изграждане на инфраструктурни мрежи, осигуряващи оптимални условия за развитие на икономиката и качествена и здравословна околна среда за населението; повишаване на конкурентоспособността на икономиката чрез осигуряване на благоприятна бизнес среда, насърчаване на инвестициите, прилагане на иновативни решения и повишаване на ресурсната ефективност.

 Петър Белчев и Йордан Кожухаров връчиха купи на отборните победители в работническите спортни игри за 2017г.

  04. 12. 2017 : 12:14:50 |

Десетте най-добри спортисти в работническия спорт за 2017-та година получиха наградите си на традиционната 20-та поред “Вечер на спортиста”, която се проведе в ресторанта на хотел “Елбрус”.
Над 180 души станаха свидетели на церемонията, с която официално бяха закрити есенните работнически спортни игри “Спортна есен -2017”. Сред официалните гости на тържеството бяха заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев, кметът на общината Тодор Попов, общинските съветници Георги Георгиев, Евтим Янев, и Александър Шопов, председателят на ОФ “Христо Ботев” – Боян Ботев, шефът на КТ Подкрепа Никола Минчев, директорът на БЧК Живко Дишков, Мария Танева, председател на ДСЖ, омбудсманът Георги Шопов.

 Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на тържествената церемония по връчване на годишните награди „Предприемач на годината“

  04. 12. 2017 : 10:29:51 |

На тържествена церемония в Пазарджик бяха връчени годишните награди „Предприемач на годината“ на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Тази година бяха присъдени общо 5 награди - Голямата награда "Предприемач на годината", както и Награда за иновации и технологии, Награда за динамично развиваща се фирма, Награда за успешна инвестиция и най-новата награда - Награда за социално отговорна фирма.

 Зам.-министърът на МВР Стефан Балабанов: Целта е да се вземат превантивни мерки, а не да се всява паника

  01. 12. 2017 : 16:44:44 |

Продължават превантивните мерки на територията на областите Пловдив, Пазарджик и Смолян. Регионалният щаб, който обхваща и трите области проведе заседание и днес под ръководството на заместник – министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов. 

 Работно съвещание под ръководството на заместник-министър Стефан Балабанов се проведе снощи в ОДМВР-Пазарджик

  01. 12. 2017 : 10:53:20 |

Във връзка с проведеното вчера заседание на Националния щаб за защита при бедствия за ръководител и координатор на дейностите за териториите на областите Пловдив, Пазарджик и Смолян е определен заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.
По негово разпореждане снощи в сградата на ОДМВР-Пазарджик се проведе заседание в което взеха участие директорите на областните дирекции в Пазарджик, Пловдив, Смолян, заместник областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров директорът на РДПБЗН-Пазарджик. 

 Министърът на образованието и науката Красимир Велчев посети област Пазарджик

  25. 11. 2017 : 16:26:35 |

Областният управител Стефан Мирев, кметът на община Пазарджик Тодор Попов и началникът на РУО Пазарджик Валентина Кайтазова, придружаваха министър Вълчев на провелата се работна среща с директори на училища и детски градини от областта. Присъстваха експерти, учители и синдикалисти от региона, председателят на РСО „Подкрепа“, в  област Пазарджик, Димитър Хаджидимитров.

 Областният съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси проведе заседание

  24. 11. 2017 : 11:44:50 |

Под председателството на заместник областния управител Петър Белчев се проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси (ОССЕИВ).
На заседанието, по първа точка от дневния ред, бе обявена актуализацията на състава на ОССЕИВ със заповеди на Областния управител г-н Стефан Мирев. Новите членове на съвета са: г-н Николай Попчев (секретар на ОССЕИВ) – младши експерт в Дирекция АКРРДС на Областна администрация Пазарджик, инж. Явор Митев – Заместник-кмет на Община Септември, г-жа Дочка Димкова – Директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Пазарджик, г-н Исмаил Моллов - Заместник-кмет на Община Велинград.

 Пазарджик вече има Регионален център за правна помощ

  23. 11. 2017 : 16:18:06 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на официалното откриване на Регионалния център за правна помощ в сградата на Адвокатурата в Пазарджик. Церемонията започна с молебен за здраве и благополучие. Центърът ще обслужва социално слаби граждани, които не могат да си позволят ползването на платени адвокатски услуги. Помещава се в сградата на Адвокатурата, на ул. „Хан Крум“, а за откриването тук пристигна и председателят на Националния център за правна помощ  адв. Елена Чернева, както и представители на партньорски институции.

 Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на „Ден на отворените врати“ в Административен съд Пазарджик

  23. 11. 2017 : 16:02:33 |

Ден на отворените врати беше обявен днес в Административен съд - Пазарджик. Той премина под мотото „Моето право е моята отговорност“. На гости на съда бяха ученици – посланици на Европейския парламент от гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“, гр. Пазарджик, с ръководител Цветелина Арапова-Чавдарова, които участваха в интерактивна игра за познаване на правата и задълженията им в Европейския съюз.
Отиди на страница       >>  

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg