Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Областният управител Стефан Мирев присъства на тържествена клетва в ЦСПП Пазарджик

  21. 09. 2017 : 16:37:21 |

С тържествена церемония стажанти от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“ положеха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. На събитието присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Стефан Балабанов, областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, ректорът на Академията на МВР старши комисар д-р Неделчо Стойчев, директорите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев и комисар Иван Панайотов, заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия“ комисар Михаил Златанов, директорите на центровете за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР в Пазарджик и Казанлък комисарите Стоян Зайков и Красимир Иванов. 

 Деца и юноши премериха сили в състезанието по спортен риболов на водоема край пазарджишкото село Звъничево

  18. 09. 2017 : 18:21:04 |

Под патронажа на областния управител Стефан Мирев, се проведе второ за годината състезание по спортен риболов с участието само на деца и юноши, които заявиха желание да се организира втори турнир след проведения традиционен на същия водоем в края на м. май.

 Доброволци, организации и фирми участват в отбора на област Пазарджик в седмата поредна кампания „Да изчистим България заедно“ 2017

  16. 09. 2017 : 20:41:05 |

5154 доброволци почистиха днес 197 замърсени места в област Пазарджик

От рано тази сутрин до късните следобедни часове на деня, продължиха акциите по почистване на територията на област Пазарджик, която за седма поредна година се включи активно в националната кампания „Да изчистим България заедно“ 2017г. През тази година кампанията преминава под мотото „Играем чисто! България един отбор“.

 Областният управител Стефан Мирев откри новата учебна година в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт гр. Пазарджик

  15. 09. 2017 : 17:16:00 |

С националния химн и посрещане на училищното знаме стартира официалното откриване на новата учебна година в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт гр. Пазарджик. Приветствено слово произнесе директорът на училището Таня Благова. Тя благодари на своите колеги и на всички ученици, които работят, учат и творят в едно от емблематичните за региона ни средни училища. Областният управител Стефан Мирев пожела на учителите и учениците да търсят и откриват предизвикателства всеки ден и час, да бъдат смели и упорити по пътя на просвещението.

 Областният управител Стефан Мирев отправи поздрав към учители, ученици и родители по повод 15 септември

  14. 09. 2017 : 16:08:12 |

Областният управител Стефан Мирев ще открие новата учебна година в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт гр. Пазарджик. По-рано днес Стефан Мирев изпрати поздравителни адреси до 117-те училища на територията на област Пазарджик. В поздравителния адрес се казва:

 Област Пазарджик се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“ 2017.

  14. 09. 2017 : 15:07:04 |

Риболовно състезание за деца и юноши под патронажа на областния управител, ще се проведе паралелно с акцията по почистване на водоема край с. Звъничево.

За седма поредна година област Пазарджик ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“ 2017г. Тази година националната акция за почистване ще се проведе на 16 септември /събота/. На работна среща с еколозите на общините бяха обсъдени дейностите по кампанията във всяка община, определените за почистване замърсени зони, начина на отчитане на доброволците и събраните тонове отпадъци в деня на чистенето.

 Областната епизоотична комисия в Пазарджик прие мерки за организиране на регламентирани пазари за животни

  13. 09. 2017 : 17:25:00 |

На свое извънредно заседание Областната епизоотична комисия в Пазарджик обсъди и прие Указания до кметовете но общини в изпълнение на заповед на изпълнителния директор на БАБХ относно организиране на регламентирани пазари за животни. Заместник областният управител Йордан Кожухаров председателства заседанието и представи пред членовете на комисията информация от проверки на организацията „Анимал ейнджълс на пазарите за животни в страната.

 Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри гроздобера край пазарджишкото село Черногорово

  11. 09. 2017 : 15:14:53 |

     На официалната церемония по откриване на гроздобера в лозовия масив на винарска изба „МКД“ с. Черногорово, област Пазарджик, присъстваха министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, народните представители Димитър Гечев, Даниела Малешкова и Десислава Тодорова, изпълнителният директор на Агенцията по лозата и виното Красимир Коев, представители на институции в сферата на земеделието, кметове на кметства, местни жители и гости. 

 Областният управител свиква извънредно заседание на Областната епизоотична комисия

  11. 09. 2017 : 13:29:00 |

Извънредно заседание на Областната епизоотична комисия свиква областният управител на Пазарджик Стефан Мирев.
Заседанието се свиква във връзка със заповед на Изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните по повод констатирани нарушения с търговия на животни на нерегламентирани и регламентирани пазари. 

 Областният управител Стефан Мирев участва в работно заседание по повод европредседателството на България

  10. 09. 2017 : 15:03:58 |

Областният управител Стефан Мирев участва в изнесено заседание на областните ухравители и представители на областните администрации във връзка с изпълнение на дейностите по провеждане на комуникационните инициативи от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2017г.

 Администрациите ще се придържат към единни правила при формиране на домейните и наименованията на електронните си пощи

  08. 09. 2017 : 17:51:46 |

Администрациите ще се придържат към единни правила при формиране на домейните и поддомейните, както и на адресите на електронната поща на административните органи. За целта Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) ще изготви методически указания, които ще приведат наименованията и адресите в съответствие с изискванията на Наредбата за общите изисквания към информационните системи, регистрите и електронните административни услуги, която е в сила от 1 март 2017 година.
Отиди на страница       >>  

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg