Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Пазарджик склони глава пред паметника на Левски

  19. 02. 2017 : 13:58:33 |

В Пазарджик днес се състоя поклонение пред паметника на Левски по повод 144 години от обесването на Апостола. Стотици пазарджиклии сведоха глави пред делото на най-големия българин и радетел за свобода Васил Левски. Поклонението тръгна от църквата „Света Богородица“, където Константийски епископ Яков отслужи панихида за Левски.

 Областният управител на Пазарджик прие посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров

  17. 02. 2017 : 17:18:55 |

Областният управител на Пазарджик Златко Митрев се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Руската Федерация в България Н. Пр. Анатолий Макаров, който днес е на посещение в Пазарджик.

 Областният управител Злакто Митрев представи приоритетите си

  17. 02. 2017 : 13:58:58 |

На първо място, знаете, че предстоят избори, и това е основната задача. Така новият областен управител Златко Митрев формулира първостепенния сред приоритетите си на първа пресконференция след встъпване в длъжност. 

 „Асарел Панагюрище Здраве„ ООД получи наградата на Областния съвет за развитие „Инвеститор на област Пазарджик 2016”

  16. 02. 2017 : 19:15:28 |

 Зам. областният управител Стефан Мирев връчи специално изработения плакет „Инвеститор на област Пазарджик 2016” на управителя на „Асарел Панагюрище Здраве„ ООД, д-р Борислав Ацев, на днешното заседание на Областния съвет за развитие в община Брацигово.

 Правителството назначи седем областни управители. Златко Митрев е новият областен управител на Пазарджик

  15. 02. 2017 : 16:25:27

Министерският съвет назначи седем областни управители.

В Стара Загора постът се заема от проф. Веска Шошева. Тя е дългогодишен университетски преподавател, експерт към Националната агенция за оценяване и акредитация към МС, квалифициран медиатор на Министерството на правосъдието. Завършила е педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“, като има специализации по „Организацията и управлението на образованието“ и „Специална педагогика“.
[ Прочети още ... ]

 На Трифон Зарезан областният управител и управителят на винарска изба „Беса Валей” зарязаха лозята край Огняново.Стефан Мирев присъства на празника в Аканджиево

  14. 02. 2017 : 17:36:37 |

Домакините от „Беса Валей ” спазиха традицията и както всяка година на Трифон Зарезан посрещнаха гости и приятели край село Огняново, където с френски посадъчен материал се обработват над 1400 дка лозови насъждения. Областният управител Гинче Караминова и изпълнителният директор на „Беса Валей” Ивайло Антонов зарязаха лозята, традиционният ритуал беше предшестван от тържествен водосвет за здраве, плодорие и берекет.      

 В с. Виноградец отбелязаха тържествено Трифон Зарезан. Областният управител Гинче Караминова поздрави лозари и винари с празника

  11. 02. 2017 : 18:06:07 |

Жители и гости на септемврийското село Виноградец отбелязаха тържествено предстоящия Трифон Зарезан. Всяка година местните винопоризводители посрещат празника с богата фолклорна програма и много гости, които отпиват глъдка червено вино с пожелание за здраве и богата реколта.

 Областният управител разпореди постоянно наблюдение на язовирите и нивото на реките в област Пазарджик

  08. 02. 2017 : 14:53:17 |

 Със Заповед на областния управител на Пазарджик Гинче Караминова, от днес е разпоредено на кметовете на общини и управителя на “Напоителни системи” ЕАД-клон Тополница незабавно да осигурят постоянно наблюдение на състоянието на язовирите и нивото на реките на територията на съответната община и непрекъсната връзка с концесионерите и наемателите на язовирите, отдадени на концесия или под наем.

 „Оптикс” АД откри нова производствена площадка в град Стрелча

  06. 02. 2017 : 10:51:59 |

Областният управител Гинче Караминова и зам. областният управител Стефан Мирев бяха официални гости на събитието в сградата на бившето начално училище в гр. Стрелча. През 1999 година “ОПТИКС” АД изгражда първите собствени производствени мощности. На 5-ти февруари е произведен пък първият оптичен елемент.

 Старт на проекта „Код Успех” даде областният управител Гинче Караминова. Специален гост на събитието бе посланикът на САЩ Ерик Рубин.

  02. 02. 2017 : 15:03:31 |

Посланикът на САЩ Ерик Рубин и президентът на Фондация „Америка за България“  Нанси Шилър присъстваха в Пазарджик на старта на проект „Код Успех“ за обучение по английски език на 200 младежи в неравностойно положение, 100 от които са от Пазарджик, 25 - от Пещера, а останалите 75 - от цялата страна.

 Американският посланик и Президентът на Фондация „Америка за България“ дават начало на проект „Код Успех“ - обучение по английски за 200 младежи

  31. 01. 2017 : 13:10:46


На 2-ри февруари 2017 г. от 10.00 ч. Н.Пр. Ерик Рубин, Посланик на САЩ в България и Президентът на  Фондация  „Америка  за  България“,  Нанси  Шилър,  с  любезното  съдействие  на  Областна администрация Пазарджик ще отбележат началото на проект „Код Успех“ -  обучение по английски език на младежи в неравностойно положение в заседателната зала на Областна администрация Пазарджик. По-късно официалните  гости ще посетят офиса на сдружение  „Бъдеще“ в кв. Изток,
домакин на една от групите по английски език.  
[ Прочети още ... ]
Отиди на страница       >>