Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Областният управител Стефан Мирев присъства на официалното откриване на Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open

  18. 08. 2017 : 14:44:24 |

С химна на Република България и с минута мълчание в памет на проф. д-р Лъчезар Цоцорков започна официалното откриване на турнира Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Събитието се състоя в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище. От името на спортния министър Красен Кралев беше прочетен поздравителен адрес до участниците и организаторите на турнира.

 Националният статистически институт отчита ръст на средната работна заплата в област Пазарджик за година

  16. 08. 2017 : 17:23:10 |

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Пазарджик към края на юни 2017 г. се увеличават с 0.6% спрямо края на март 2017 г., като достигат до 59.4 хиляди. Спрямо края на първото тримесечие на 2017 г. наетите лица в обществения и в частния сектор се увеличават с по 0.6% (съответно са 13.1 хил. и 46.2 хил.) през второто тримесечие на 2017 година.

 МТИТС ще разяснява на кметове как да получат евро финансиране за интернет и да намалят разходите за инфраструктура

  10. 08. 2017 : 11:52:27

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) кани кметове от цялата страна на встъпителен информационния ден за инициативата на Съвета и на Европейския парламент - WiFi4EU (безплатен достъп до безжичен интернет). Целта на форума е представителите на местната власт да бъдат запознати с възможността да получат средства за проекти за безплатен достъп до световната мрежа. Европейската комисия ще осигури финансиране на 100 % от разходите по проекта, като на бенефициентите ще се предоставят ваучери в размер на 20 000 евро. 
[ Прочети още ... ]

 Ловно-рибарско дружество „Глиган” Панагюрище отбеляза 121 години от създаването си.

  07. 08. 2017 : 16:26:29 |

Областният управител Стефан Мирев присъства на тържественото събитие в с. Панагюрски колонии. С ритуално внасяне на знамето на СЛРД „Глиган” – Панагюрище и знамената на ловните дружинки, под звуците на марша на ловеца от Вебер, започна празничният ловен събор и честването на 121-ата годишнина на сдружението в село Панагюрски колонии.

 „Съединението прави силата“ (United We Stand Strong) става девиз на Българското председателство

  03. 08. 2017 : 14:37:46

„Съединението прави силата“ става мото на Българското председателство на Съвета на ЕС, реши правителството. На английски девизът ще е с превод „United We Stand Strong“.
Мотото е предложено от участниците в поредица от фокус-групи и тествано в национално представително проучване, чиято основна цел е да отговори на въпроса с какви ценности и образи българите асоциират страната ни през призмата на това, с което тя обогатява Европейския съюз.
[ Прочети още ... ]

 Одобрен е календарът на събитията на Българското председателство през 2018 г., които ще се проведат в България

  03. 08. 2017 : 14:35:30

Правителството одобри календара на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., които ще се проведат в страната ни.
Общо 37 министерства и ведомства са предложили провеждане на над 220 събития по време на Българското председателство. Те ще се проведат основно в София, но също и във Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново.
[ Прочети още ... ]

 Министър-председателят Бойко Борисов откри завод за високотехнологични автомобилни компоненти „Костал“ в Пазарджик

  01. 08. 2017 : 15:49:30 |

 На официална церемония по откриването на новия завод за автомобилни части на германската фирма "Костал" в Пазарджик присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, народни представители от региона, президентът през периода 2012-2017- Росен Плевнелиев, областинят управител Стефан Мирев, кметът на Пазарджик Тодор Попов, Андреас Костал, собственик на германския концерн и Йоахим Грабовски, управител и генерален мениджър на чешкото представителство на компанията.

 Екатерина Захариева: Днес е историческа дата за отношенията ни с Македония

  01. 08. 2017 : 15:44:24 |

Днес е историческа дата, защото ще подпишем договора за добросъседство и сътрудничество с Македония. – това заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева по врем на днешната си визита в Пазарджик, по повод на откриването на предприятието на КОСТАЛ.
Това е едно добро начало, но предстои много работа и от двете страни така, че той да се прилага такъв какъвто е, с духа, целта и разпоредбата на клаузите в него. Очакваме отговорност след подписването, защото предстои и ратифициране.

 Областният управител Стефан Мирев поздрави стрелчани по случай традиционния празник на града – „Стрелча 2017”

  31. 07. 2017 : 17:42:52 |

Празникът се отбелязва всяка година в разгара на лятото и е посветен на Илинденските чествания. Състезание по плуване на градския минерален басейн и традиционните илинденски борби се проведоха през деня по повод празника. С тържествена церемония на площад „Дружба”, жителите и гостите на Стрелча бяха приветствани от кмета на града Стойно Чачов и официалните гости уважили събитието.

 На летовище Св. Константин се провежда двудневен празник на фолклорното изкуство

  29. 07. 2017 : 19:26:37 |

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и областният управител Стефан Мирев бяха специални гости на събитието. На официалната церемония присъства и народният представител Десислава Костадинова.
На летовище „Св.Константин“ край Пещера се провежда вторият Регионален събор на народното творчество. Старт на конкурсната програма, в която участват 140 индивидуални и групови изпълнители от цялата страна дадоха кметът на Община Пещера Николай Зайчев и директорът на събора Николай Балабанов.

 Областните администрации засилват контрола на законосъобразността на актовете на общинските съвети в усилията за намаляване на административната тежест

  27. 07. 2017 : 17:46:29 |

 Областният управител Стефан Мирев участва в работна среща, свикана от вицепремиера Томислав Дончев. Методически документ в помощ на областните управители ще подпомага контролната им дейност по отношение на законосъобразността на актовете на общинските съвети като част от мерките за подобряване и оптимизиране на услугите за гражданите и бизнеса. Решението беше взето на работна среща, инициирана от вицепремиера и председател на Съвета за административна реформа Томислав Дончев, с представители на областните администрации, Националното сдружение на общините и Върховната административна прокуратура. 
Отиди на страница       >>  

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

РЕАЛИЗИРАНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНАТА И РЕГУЛАТОРНА ТЕЖЕСТ
ОТ МЕСЕЦ МАЙ 2013 г.