Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Община Панагюрище се присъедини към Асоциацията по ВиК в област Пазарджик

  27. 09. 2016 : 16:29:14 |

На извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК – в ликвидация” Пазарджик, община Панагюрище беше приета единодушно за член на Асоциацията. Областният управител Гинче Караминова председателства днешното събрание, на което присъстваха зам. кметовете на общините Пазарджик и Лесичово – Петър Петров и Кирил Гелеменов, представител на община Септември, управителят на ВиК Пазарджик – инж. Атанас Узунов и кметът на община Панагюрище Никола Белишки. 

 Областният управител участва в официалната церемония за отбелязване на Независимостта и поднесе цветя пред паметния знак в централния парк на Пазарджик

  22. 09. 2016 : 13:44:52 |

Областният управител Гинче Караминова участва в тържествената церемония на централния площад "К.Величков" в Пазарджик по повод 108-та годишнина от обявяването на Независимостта на  България.
Преди това областният управител поднесе цветя пред паметният знак на Независимостта,  поставен в централния градски парк през 2008 година по нейна инициатива. 

 Българо-холандският разсадник на фирма „Буланд Трейд” край село Братаница отбеляза 10 годишен юбилей

  21. 09. 2016 : 18:09:30 |

Областният управител Гинче Караминова и заместник посланикът на кралство Холандия Петер Ван Влиет уважиха с присъствието си празника в двора на разсадника край пазарджишкото село Братаница. 

 По сигнал на граждани е почистен пътят Панагюрище-Панагюрски колонии

  20. 09. 2016 : 18:02:52 |


След постъпили сигнали на жители на Панагюрище и село Панагюрски колонии, заместник областният управител Стефан Мирев, инициира почистване на банкетите и едрата храстова растителност на деветкилометрова републиканска пътна отсечка, която свързва село Панагюрски колонии с общинския център. 

 21 септември - Европейски ден без загинали на пътя

  20. 09. 2016 : 16:59:25 |

По повод първия Европейски ден без загинали на пътя на пресконференция  началникът на сектор "Пътна полиция" към ОДМВР - Пазарджик гл. инспектор Тодор Тодоров и гл. секретар на Областна администрация Светлан Карталов представиха дейностите на територията на региона в рамките на инициативата "Едуард".

 Областният управител обеща пълно съдействие на новия обществен посредник на Пазарджик от страна на Областна администрация

  19. 09. 2016 : 14:41:58 |


Новоизбраният омбудсман на община Пазарджик Георги Шопов символично откри приемната си за граждани. На церемонията присъстваха областният управител Гинче Караминова, кметът на Пазарджик Тодор Попов, председателят на местния парламент Хари Харалампиев, ръководителите и представители на правоохранителните и правораздавателни институции на територията на областта, председателите на групи в ОбС-Пазарджик.

 21 септември 2016 г. - Европейски ден без загинали на пътя. Институции и организации от областта се включват в кампанията

  17. 09. 2016 : 13:33:35 |

   В подкрепа на кампанията EDWARD /European day without a Road Death/, Областна администрация гр. Пазарджик и организации от състава на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата подкрепиха европейската операция в партньорство с ГД „Национална полиция“ към МВР, главен координатор на национално ниво.
    По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, който е един от начините за включване на европейските служби на пътна полиция в Европейската седмица на мобилност, която тази година се отбелязва от 16 до 22 септември.

 Областният управител присъства на церемонията по връчване на дипломите във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите

  16. 09. 2016 : 20:37:02 |


На тържествена церемония във филиала на ВУАРР в Пазарджик, областният управител Гинче Караминова поздрави студентите от Пазарджик и региона, които днес получиха своите дипломи. „Бих искала да поздравя всички абсолвенти от випуск 2016г., и да им пожелая здраве, нови хоризонти, дръзновение и реализация тук в България. 

 Областният управител откри новата учебна година в НУ „Г.С. Раковски”

  15. 09. 2016 : 14:09:33 |

С издигане на националния трибагреник и посрещане на училищното знаме, в НУ „Г.С. Раковски” гр. Пазарджик откриха новата учебна година. Областният управител Гинче Караминова беше официален гост на тържеството и поздрави присъстващите в препълнения училищен двор:
„Първият учебен ден е вълнуващ и празничен за всички.

 Правителството осигури 21 дка държавна земя за пречиствателна станция и експоатационна сграда на язовир "Луда Яна"

  13. 09. 2016 : 19:08:57 |

Със свое решение от днес, 13 септември 2016 г.., правителството промени от частна в публична държавна собственост статута на имоти, предоставени за управление на МРРБ.
Двата терена с обща площ 21 дка се намират в местността „Лойна могила“, община Панагюрище, и са необходими за изграждане на пречиствателна станция за питейна вода и експлоатационна сграда на язовир „Луда Яна“. 


 Комисията по заетостта обсъди разработването на регионална програма за заетост в област Пазарджик

  13. 09. 2016 : 17:49:57 |

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие проведе заседание под председателството на областния управител г-жа Гинче Караминова. На заседанието бе представена процедурата за изработване и оценка на проектни предложения и Регионална програма за заетост през 2016 година. В заседанието участваха директорите на петте „Бюра по труда” в областта, представители на общините, синдикатите и организации на работодатели. Общият финансов ресурс за страната е 7 млн. и 207 хил. лв, определените средства за област Пазарджик са 342 166 лв.
Отиди на страница       >>