home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Информационна среща за земеделските стопани проведе МЗХГ в Пазарджик.

  12. 11. 2018 : 11:53:59 |

Информационна среща за земеделските стопани проведе МЗХГ в Пазарджик. В събитието участваха зам. - министърът на МЗХГ д-р Лозана Василева, народният представител и зам. председател на Комисията по земеделие в НС Димитър Гечев, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, директорът на ОД "Земеделие" Пазарджик Стоян Траянов. На срещата присъстваха земеделски стопани от целия регион, тя се състоя в голямата зала на Младежки дом Пазарджик и е част от информационната кампания на МЗХГ в подкрепа на земеделските производители.

 Областният управител върна решението на Общински съвет Пазарджик за промяна собствеността на училището в село Црънча

  10. 11. 2018 : 20:39:11 |

Областният управител Стефан Мирев върна за ново обсъждане решението на Общински съвет Пазарджик за промяна собствеността от публична в частна на училището в Пазарджишкото село Црънча. Стефан Мирев присъства на общоселското събрание, организирано във връзка с недоволството на местните жители срещу решението на Общински съвет Пазарджик. Областният управител цитира мотивите, поради които решението е незаконосъобразно, връща се за ново обсъждане и следва да бъде преразгледано от Общински съвет Пазарджик. 

 Институциите докладваха на Областния управител готовността си за зимния сезон 2018/2019 г.

  08. 11. 2018 : 16:00:48 |

Планово заседание на Областния щаб за защита при бедствия проведе днес областният управител на Пазарджик Стефан Мирев.Разчитам на Вашата експертиза и компетентност, които сте доказали във времето. Изключително важно е да координираме действията си като ръководители и представители на институции, така че да осигурим нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през зимния сезон на територията на област Пазарджик“. Това каза областния управител по време на заседанието на Областния щаб за защита при бедствия и взаимодействие с националния щаб. Доклади за предприетите превантивни мерки за предстоящия зимен сезон представиха ръководители на институции и представители на общините в региона. 

 Йордан Кожухаров участва във Втората годишна среща на областните управители в Европейската комисия и Комитета на регионите

  07. 11. 2018 : 17:20:50 |

Заместник областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров участва в двудневно работно посещение в Централата на Европейската комисия в Брюксел. Визитата се организирана от Представителството на Европейската комисия в България и в нея участваха областни и заместник областни управители от цялата страна. 

 Нови изкуствени неравности и пешеходни пътеки ще бъдат изградени по ул. „Юндолска“ в град Велинград.

  07. 11. 2018 : 17:12:10 |

Въпросът за обезопасяване на третокласен път II-84, преминаващ през улица „Юндолска“ в гр. Велинград беше поставен от граждани по време на днешната изнесена приемна на областния управител Стефан Мирев във Велинград. Новите седем изкуствени неравности и 11 бр. пешеходни пътеки ще бъдат поставени върху платното за движение. Община Велинград е първата в областта с одобрен и съгласуван проект за организация на движението пред Областно пътно управление Пазарджик. 

 Ученически гвардейски отряд от гр. Батак получи знамето си на официална церемония.

  02. 11. 2018 : 16:17:46 |

В град Батак се проведе тържествена церемония по връчване на знаме на 5-ти ученически гвардейски отряд от ОУ "Отец Паисий". Заместник областният управител Йордан Кожухаров бе сред официалните гости на събитието, което се организира от асоциация "Докосни дъгата" с подкрепата на Президентството и Министерство на отбраната.

 В Деня на народните будители в Пазарджик беше открит паметник на Захари Стоянов

  01. 11. 2018 : 15:35:26 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на тържествената церемония в гр. Пазарджик по откриването на новопостроеният паметник на големия български революционер, политик, журналист и писател Захари Стоянов. 

 

  01. 11. 2018 : 10:38:18

mirev2018.jpg

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

 Поздравявам Ви по случай 1 ноември – Ден на народните будители. Празник на духовността, на българския борчески дух, на националното ни самочувствие.

 Ден, в който почитаме делото на нашите първоучители, просветители и духовни водачи, които със слово и дела през вековете са опазили българската духовност, език и култура!

 Днес отдаваме признателност и на всички съвременни будители - учители, културни и просветни дейци, самодейци, читалищни секретари, журналисти и общественици, които будят и привличат младите хора в света на познанието и науката, традициите и обичаите, историята и духовността. Носете и занапред в сърцата си огъня на възрожденското родолюбие!


  Нека пазим буден българския дух, за да пребъде България!

СТЕФАН МИРЕВ
Областен управител

 ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ Пазарджик отбеляза 70 години от създаването си.

  31. 10. 2018 : 17:09:32 |

Областният управител Стефан Мирев поздрави учителите и учениците от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" гр. Пазарджик. Училището отбелязва днес 70 години от създаването си и 120г. от построяване на сградата в центъра на град Пазарджик, която е обявена за паметник на културата.

 Областният управител проведе приемен ден в община Белово

  30. 10. 2018 : 16:25:02 |

Кметовете на селата Дъбравите и Голямо Белово запознаха областния управител с най-честите въпроси на жителите на двете населени места, които от години очакват подмяна на водопроводната мрежа. Поради остарялата водопроводна и канализационна инсталация ВиК авариите са често срещано явление, въпреки че и двете села имат достъп до чиста изворна вода.

 В Пещера откриха официално обновената сграда на общинска администрация и новосъздадения Център за административно обслужване.

  30. 10. 2018 : 14:53:43 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на официалното откриване на обновената сграда на общинска администрация Пещера и новосъздадения Център за административно обслужване. Гости на събитието бяха председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатът Андрей Новаков, областният лидер на ПП ГЕРБ Найден Шопов. Лентата на реновираните сгради прерязаха кметът на Община Пещера Николай Зайчев и народният представител Десислава Костадинова. 
Отиди на страница       >>