Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Стартираха най-мащабните ремонтни дейности в сферата на образованието в Панагюрище

  20. 07. 2017 : 17:54:48 |

Областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, заместник-кметът „Стопански дейности“ Георги Павлов и представителят на фирмата-изпълнител „ГБС-Пловдив“ АД Тодор Насташков направиха символичната „първа копка“, 

 Областният съвет по етнически и интеграционни въпроси проведе заседание

  20. 07. 2017 : 17:47:35 |

Заместник областният управител Петър Белчев председателства днешното заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси, на което бяха обсъдени дейностите извършени от общини и държавни институции в изпълнение на заложените мерки и приоритети в Стратегията за интеграция на ромите /2012-2020/.


 Вицепрезидентът Илияна Йотова откри барелеф на Васил Левски в с. Лесичово. На тържественото събитие присъства зам. областният управител Петър Белчев.

  19. 07. 2017 : 15:19:13 |

По повод 180-годишнина от рождението на Апостола на свободата, на 18 юли в село Лесичово беше открит паметен знак - барелеф на Васил Левски от вицепрезидента на Република България – Илияна Йотова. Официален гост на тържественото събитие беше зам. областният управител Петър Белчев. 

 Поклон пред Левски по повод 180 години от рождението на Апостола

  18. 07. 2017 : 13:42:15 |

Десетки граждани поднесоха цветя и сведоха глави пред паметника на Левски в Пазарджик по повод 180 години от рождението на Апостола. Поклонението започна със слово на председателя на общински комитет „Васил Левски“ Цветанка Иванова. 

 Областният управител Стефан Мирев присъства на официалното откриване на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“

  17. 07. 2017 : 17:27:06 |

Младост, красота и талант изпълни Панагюрище – общината домакин на четвъртото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“.Голямата зала на Театър Дом-паметник се беше обагрила от пъстротата и емоционалния заряд на многобройните участници.

 Консенсус, Конкурентоспособност, Кохезия са основните послания на Българското председателство на Съвета на ЕС

  13. 07. 2017 : 11:45:45 |

Министерският съвет одобри проект на Програма на Република България за Председателството на Съвета на Европейския съюз в началото на 2018 г. Документът определя политическата рамка и дефинира основните послания и конкретни теми, по които нашата страна ще работи през първата половина на следващата година.

 Заместник областният управител Петър Белчев приветства ракитовци по случай празника на града

  10. 07. 2017 : 12:10:21 |

Местни жители и много гости отбелязаха традиционния празник на град Ракитово, който всяка година се чества  на 7 юли - Деня на Св. Вмчк. Неделя. Заместник областният управител Петър Белчев беше гост на тържествата в Ракитово. Той поздрави присъстващите на централния площад в града и връчи поздравителен адрес от името на областния управител Стефан Мирев. 

 Министърът на туризма Николина Ангелкова: Отчитаме 9,1% ръст на туристите в област Пазарджик от януари до април

  05. 07. 2017 : 16:26:05 |

Област Пазарджик е важна за развитието на туризма, отчитаме 9,1% ръст на туристите в региона от януари до април, спрямо същия период на миналата година, каза  министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща в община Пещера, на която присъстваха заместник областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров, кметовете на общините Пещера, Батак, Брацигово и представител на община Пазарджик.

 Одобрени са промени в списъка на общинските пътища в общините Сърница и Гоце Делчев

  04. 07. 2017 : 16:03:29 |

Министерският съвет допълни списъка на общинските пътища с две трасета на територията на общините Сърница и Гоце Делчев. Промените се правят по предложение на кметовете.

 Осигуряват се 15,7 млн. лв. за асистенти на хора с увреждания

  04. 07. 2017 : 15:59:33 |

Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2017 г. Преструктурирането води до увеличаване на утвърдените средства по програма „Интеграция на хората с увреждания“ с 15 700 000 лв.

 На Петровден областният управител присъства на храмовия празник на единствения родопски манастир в Пазарджишка област

  29. 06. 2017 : 17:58:33 |

По покана на Негово преосвещенство Константийски епископ Яков, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, областният управител Стефан Мирев присъства на празничната света литургия в  Баткунски манастир „Св. Ап. Петър и Павел” с. Паталеница, по повод храмовия празник на светата обител. 
Отиди на страница       >>  

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

РЕАЛИЗИРАНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНАТА И РЕГУЛАТОРНА ТЕЖЕСТ
ОТ МЕСЕЦ МАЙ 2013 г.