home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Отворени са всички 7 процедури за близо 200 млн. лв. по подмярка 7.2. от ПРСР

  14. 03. 2018 : 14:19:32 |

Днес, 14 март 2018 г. стартира последната седма процедура за прием на проектни предложения по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

 Отворени врати за проекти към програмата на Европейска столица на културата.

  12. 03. 2018 : 11:35:17 |

Фондация „Пловдив 2019“ кани организации, независими артисти и куратори от цялата страна да се включат в информационна среща по Отворена покана за „Малки проекти“ и да станат част от програмата на Европейска столица на културата. Отворените врати ще се състоят на 14.03.2018 (сряда) в Младежки център - Пловдив и ще продължат от 12:00ч. до 18:30ч. 

 Областният управител Стефан Мирев присъства на отчет-анализа на ОДМВР-Пазарджик за 2017г.

  10. 03. 2018 : 17:17:30 |

Областният управител Стефан Мирев присъства на представянето на отчета-анализ за 2017 г., който направи ръководството на Областната дирекция на МВР – Пазарджик. На него присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, заместник-директорът на ГДНП старши комисар Константин Димитров, окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов, председателят на Административния съд в гр.Пазарджик Марияна Шотева, заместник-председателят на Окръжния съд в областния град Александър Александров, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов, представители на  ДАНС и ГДБОП.

 Областният управител подкрепя инициативата на омбудсмана „Великден за всеки“

  07. 03. 2018 : 16:09:52 |

Областният управител Стефан Мирев отправя покана към всички жители на областта да се присъединят към третото издание на националната кампания "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо", която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. Кампанията стартира днес и е насочена към подпомагане на най-уязвимата част от българското общество – пенсионерите.

 Правителството оттегли законопроекта за ратификация на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие

  07. 03. 2018 : 14:30:21 |

Министерският съвет взе решение за оттегляне на законопроекта за ратификация на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

 Йордан Кожухаров и Петър Белчев участваха в тържественото отбелязване на националния празник 3-ти март в Пазарджик и Лесичово

  03. 03. 2018 : 16:15:38 |

С тържествени церемонии, възстановки на събитията от 1878г., концерти и шествия, национланият празник на България 3-ти март беше отбелязан в общинските центрове на област Пазарджик.
Заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев присъстваха рано тази сутрин на молебена за здраве и благополучие в катедралния храм „Света Богородица” в Пазарджик, отслужен от Негово Преосвещенство Константийски епископ Яков.

 Областна администрация бе домакин на семинар организиран от Регионален център „Читалища“ Пазарджик

  01. 03. 2018 : 11:05:36 |

На 28 февруари в Областна администрация Пазарджик се проведе първата Консултативна среща на тема „Актуални и повтарящи се юридически и счетоводни читалищни въпроси“ за читалищните секретари от областта, организирана от Регионален център „Читалища“.

 Областният съвет на БЧК Пазарджик отчете дейността си за 2017г.

  27. 02. 2018 : 16:00:00 |

Заместник областният управител Петър Белчев присъства на отчетното общо събрание на организацията, което се проведе в областния град. Във форума взеха участие делегати и гости  от всички общински структури на червенокръстката организация в областта, местната власт и Националния съвет на БЧК. 

 Изготвено е предложение за областна здравна карта на Пазарджик

  26. 02. 2018 : 15:23:51 |

Финално заседание на комисията по изработване на областна здравна карта одобри предложението, което ще бъде изпратено до Министерство на здравеопазването до края на месец февруари. Заседанието бе председателствано от областния управител Стефан Мирев, на него присъстваха заместник-областният управител Йордан Кожухаров, представители на общините, РЗОК, РЗИ, представители на болници, съсловни организации от областта.

 Зам.- министър д-р Лозана Василева се срещна със земеделски производители от област Пазарджик

  23. 02. 2018 : 17:30:13 |


Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев и директорът на ОД „Земеделие“, проведоха информационна среща със  земеделски  производители от област Пазарджик. Срещата в Пазарджик е част от информационната кампания на МЗХГ, в нея участваха и експерти от министерството.

 Асоциацията по ВиК в област Пазарджик проведе редовно общо събрание

  22. 02. 2018 : 15:54:44 |

Областният управител Стефан Мирев председателства общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ гр. Пазарджик. 
Отиди на страница       >>  rab_ankea.jpg

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg