Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Сдружението на частните предприемачи в Пазарджик връчи годишните си бизнес награди

  05. 12. 2016 : 14:17:34 |

Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик връчи годишните си бизнес награди на тържествена церемония в Младежкия дом. Областният управител на Пазарджик Гинче Караминова приветства представителите на бизнеса и поздрави наградените предприемачи. „Убедена съм, че всеки от членовете на организацията Ви е достоен за тази награда, защото е голямо предизвикателство в тези времена да развиваш бизнес и да разкриваш работни места. Искам да благодаря на Сдружението за доброто партньорство с Областна администрация Пазарджик. Надявам се, че ще продължите да бъдете съвременна успешна съсловна организация“, заяви областният управител Гинче Караминова.

 Областна администрация Пазарджик е отличена със специална грамота за пътна безопасност. Наградата бе връчена на зам. областният управител Стефан Мирев

  03. 12. 2016 : 12:13:40 |

На специална церемония в хотел Балкан - Шератон София, организирана от фондация „Годишни награди за пътна безопасност ”, областна администрация Пазарджик беше отличена със специална грамота „Активност в пътната безопасност” за успешно реализираната акция „Погледни” на територията на област Пазарджик. 

 За ремонт на базата на бъдещия медицински колеж в Пазарджик и възстановяване на общински път с. Сестримо – ВЕЦ Сестримо ще настоява Гинче Караминова

  01. 12. 2016 : 14:07:41

На 1 и 2 декември се провежда поредното заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на областния управител на Пловдив Здравко Димитров. На форума присъстват представители на министерства, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ и представители на НПО.
Областният управител на Пазарджик Гинче Караминова предлага с решения на РСР на ЮЦР, да бъдат подкрепени исканията й до компетентните органи по два важни въпроса касаещи област Пазарджик:
[ Прочети още ... ]

 Областният управител върна за ново обсъждане незаконосъобразни решения на общински съвет Белово

  29. 11. 2016 : 14:37:02

Седем незаконосъобразни решения на общински съвет Белово са върнати за ново обсъждане от областния управител Гинче Караминова. Приетите решения са относно промяна на регулационен и застроителен план на град Белово.
[ Прочети още ... ]

 Областният управител наложи санкции на трима общински съветници, участвали в секционни избирателни комисии на проведените президентски избори

  28. 11. 2016 : 13:34:38

С наказателни постановления от 25.11.2016г., областният управител Гинче Караминова наложи глоба в размер на 30 лв. на трима общински съветници от общините Септември и Лесичово, които са били членове на секционни избирателни комисии на първия тур на президентските избори, което е в нарушение на разпоредбите на чл.66 и чл.69 от Изборния кодекс.
[ Прочети още ... ]

 Прецизира се редът за предоставяне на финансови средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане

  23. 11. 2016 : 16:39:32

Правителството одобри промени в Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. С промените документът се привежда в съответствие със Закона за защита при бедствия, като се прецизират обхватът, редът за заявяване на финансовите средства, както и критериите за оценка на постъпилите искания за финансиране.
[ Прочети още ... ]

 20 ноември 2016 г. – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

  18. 11. 2016 : 17:32:10

Стефан МиревУВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
СКЪПИ ХОРА,

Тази неделя ще отбележим Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Всяка година, в последната неделя на месец ноември, прекланяме глави и затаяваме дъх в памет на загиналите по пътищата. Възрастни и деца, всеки от нас е потенциална жертва на пътнотранспортно произшествие. Раните, които остават са завинаги – физически и умствени увреждания и една огромна душевна болка. И всичко това е заради допуснати грешки и нарушения, на всички ни – участници в движението по пътищата – водачи на МПС, велосипедисти, пешеходци.
[ Прочети още ... ]

 Спешни мерки набеляза Областната епизоотична комисия срещу Птичия грип и Африканска чума по свинете

  16. 11. 2016 : 16:09:05 |

На заседание на Областната епизоотична комисия, зам. областният управител Стефан Мирев призова отговорните институции да спазват указанията на Министерство на земеделието и храните  и Изпълнителната агенция по безопасност на храните, както и да упражняват стриктен контрол на дейността на собствениците на животновъдни обекти. Днешното заседание беше  свикано извънредно във връзка с констатирани огнища на високопатогенна „Инфлуенца” по птиците в Германия, Австрия, Унгария, Полша и Хърватска и повишената опасност от разпространението на болестта Африканска чума по свинете в Европа. 

 Общините и институциите декларираха готовност за зимния сезон 2016/2017

  16. 11. 2016 : 12:37:32 |

Заместник областният управител Стефан Мирев председателства плановото заседание на Областния щаб за защита при бедствия, което се проведе вчера в областна администрация Пазарджик във връзка с подготовката на общините и институциите през есенно-зимния сезон 2016/2017г. Доклади за предприетите превантивни мерки за осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите при усложнена зимна обстановка, представиха общините и ръководителите на ОУПБЗН, ОПУ, РЗИ, „ВиК” ЕООД в ликвидация, EVN Пловдив, Мрежов експлоатационен подрайон – Пазарджик. 

 Утре ще се проведе извънредно заседание на Областната епизоотична комисия

  15. 11. 2016 : 16:42:44

Извънредно заседание на Областната епизоотична комисия ще се проведе утре – 16.11.2016г., сряда от 10.00ч., в Приемна зала на областна администрация Пазарджик. Заседанието се свиква във връзка с констатирани огнища на болестта „Инфлуенца” в страни от ЕС и повишената опасност от разпространението на болестта Африканска чума по свинете в Европа.
[ Прочети още ... ]

 Областният управител върна за ново обсъждане незаконосъобразни решения на общинските съвети в Пазарджик и Ракитово

  15. 11. 2016 : 15:31:55

Със Заповед на областния управител Гинче Караминова се връща за ново обсъждане Решение №211 на общински съвет Пазарджик относно възлагане управлението на социалната услуга „Домашен социален патронаж“, местна дейност, на външен доставчик.  
[ Прочети още ... ]
Отиди на страница       >>