home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Фестивалният огън на „Пъстър свят“ отново запламтя в Панагюрище. Областният управител присъства на официалното откриване на международното културно събитие.

  14. 07. 2018 : 17:35:50 |

В Панагюрище стартира петото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“. Фестивалът бе официално открит от кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Сред официалните лица на събитието бяха областният управител Стефан Мирев, заместник-кметът „Хуманитарни дейности” на Община Панагюрище и председател на организационния комитет на фестивала Галина Матанова,  председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, общински съветници. 

 1 071 217 лв. ще получат 4 общини от област Пазарджик за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия

  10. 07. 2018 : 16:37:00 |

С Постановление на Министерски съвет №125 от 29.06.2018г., са отпуснати финансови средства на четири общини от област Пазарджик за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

 Проведена е среща на място по процедурата за външна обратна връзка по CAF

  10. 07. 2018 : 16:17:34 |

В Областна администрация Пазарджик се проведе посещение на място от Външен оценител по процедурата за външна обратна връзка по CAF. Външният оценител, на когото Националният организатор Института по публична администрация е възложил провеждането на процедурата, поискана от Областна администрация Пазарджик, е полк. д-р инж. Иван Бечев, държавен експерт в Министерство на отбраната.

 Стефан Мирев и Йордан Кожухаров бяха гости на велинградските празници на културата и деня на град Ракитово – 7 юли

  08. 07. 2018 : 15:01:45 |

Официалната част и откриването на Велинградските празници на културата 2018, започна в 19:00ч. с шоу представяне на Представителен младежки духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев“ с ръководители Велислав Стоянов и Биляна Масларова. Областният управител Стефан Мирев приветства жителите и гостите на града с думите: 

 Проведе се обществено обсъждане на Проекта на Концепция на Закон за социалните услуги

  04. 07. 2018 : 18:56:44 |

Днес в областна администрация Пазарджик се проведе обществено обсъждане на проекта на Концепция на Закона за социалните услуги. Заместник областният управител Петър Белчев откри срещата и посочи, че целта на общественото обсъждане е осигуряване на публичност и прозрачност на всеки етап от разработването на новото законодателство в областта на социалните услуги, както и включването с мнения и предложения на възможно най-широк кръг лица и заинтересовани страни. Всички получени предложения и мнения ще бъдат обсъдени в работна група към МТСП с цел финализиране на концепцията.

 Йордан Кожухаров присъства на храмовия празник в Баткунски манастир „Св. Ап. Петър и Павел” с. Паталеница

  29. 06. 2018 : 15:49:48 |

В деня на Светите равноапостоли Петър и Павел, единственият родопски манастир в Пазарджишка отбелязва всяка година храмовия си празник. Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на празничната света литургия, отслужена от Негово преосвещенство Константийски епископ Яков, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия.

 Стефан Мирев получи подкрепата на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район за реализацията на пътни проекти в област Пазарджик

  28. 06. 2018 : 17:48:29 |

Областният управител на Пазарджик беше домакин на второто за 2018г. заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/, което се проведе днес в гр. Пазарджик. Във форума участваха представители на министерства, областните управители на областите Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, представители на управляващите органи на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС, и представители на НПО.

 Пазарджик е домакин на заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/

  27. 06. 2018 : 16:24:23 |

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев ще председателства заседанието на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/, което ще се проведе на 28.06.2018г. /четвъртък/, от 11.00ч. в х-л „Форум“ гр. Пазарджик. 

 Регистриран е спад на засегнатите от корояд територии. Пазарджишка област е сред тези с най-голям спад на короядните петна в гората.

  27. 06. 2018 : 16:19:49 |

От началото на 2018 г. се наблюдава спад на засегнатите от корояд територии. Такъв извод беше направен по време на заседание на работната група на кризисния щаб, който  координира мерките в засегнатите от корояд гори. Заместник-министърът на земеделието  Атанас Добрев подчерта, че положителната тенденция се дължи на добрата едногодишна работа на всички, които участват в щаба.

 Областният управител на Пазарджик се срещна със Заместник министъра на земеделието на Андалусия в рамките на проект „REGIONS 4FOOD“.

  26. 06. 2018 : 16:36:24 |

В периода 21-22 юни 2018 г. областният управител Стефан Мирев взе участие в първа среща по проект „REGIONS 4FOOD“ – „REGIONal Strategies 4 FOOD“ – „Регионални стратегии за храни“, финансиран по Програма Интеррег Европа на ЕС. Областна администрация Пазарджик е единственият български партньор по проекта, в който участват представители на  седем страни от ЕС. 

 Министерски съвет реши да обяви имоти - публична държавна собственост, за имоти - частна държавна собственост

  20. 06. 2018 : 17:01:41 |

Имотите са на територията на община Пещера. Първият - в землището на с. Капитан Димитриево, м. „Еловиците“, е с площ от 14281 кв. м и е застроен с 3 броя сгради. В землището на с. Капитан Димитриево е разположен и вторият от имотите в областта, който е с площ от 69 686 кв. м. и е застроен с 12 броя сгради. Това са терените, на които има изградени военни складове.
За Министерството на отбраната и Българската армия обаче отпада необходимостта от ползването им,  а като имоти - частна държавна собственост, с тях могат да се извършват разпоредителни действия - продажба чрез търг, съгласно Закона за държавна собственост, са мотивите на решението.
Отиди на страница       >>