Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Правителството прие решения, свързани с нови мерки за намаляване на административната тежест за бизнеса и гражданите

  18. 10. 2017 : 16:30:58 |

Правителството предлага промени в три закона и одобри изменения в две наредби като част от пакета мерки за намаляване на административната тежест за бизнеса и гражданите.
С предлаганите изменения в Закона за измерванията се предвижда частична отмяна на режима за одобряване на идентификационните знаци на лицата, които произвеждат или внасят бутилки като от него ще отпаднат вносителите на бутилки.

 В Пазарджик официално беше открито новото регионално депо за твърди битови отпадъци

  13. 10. 2017 : 16:36:31 |

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, директорът на ПУДОС Ренета Колева и кметът на Пазарджик Тодор Попов прерязаха лентата на новото депо. Неотложни ангажименти попречиха на министър-председателя Бойко Борисов да присъства на официалната церемония. Сред официалните гости на събитието бяха народните  представители от ГЕРБ  от Пазарджишки избирателен район, областният управител Стефан Мирев и заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев, кметове на общини от региона.

 Община Сърница бе домакин на първото публично събитие по повод 10 години от членството на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС

  13. 10. 2017 : 14:56:50 |

В деня на българската община – 12 октомври, в гр. Сърница се проведе първата среща-дискусия посветена на 10 години от членството на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС. В присъствието на кмета на общината Неби Бозов, собственици на фирми, земеделски производители и представители на институции, областният управител Стефан Мирев откри срещата и благодари за активността на всички участници:

 Йордан Кожухаров и Петър Белчев участваха в тържественото заседание на Общински съвет Пазарджик по повод 12 октомври – Ден на българската община

  12. 10. 2017 : 18:42:16 |

С тържествена сесия, общински съвет Пазарджик отбеляза Деня на българската община – 12 октомври. На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.

 За 16-ти път в Пазарджик стартира кампанията за борба с рака на гърдата

  12. 10. 2017 : 12:58:48 |

Главният секретар на областна администрация Пазарджик Светлан Карталов бе официален гост на събитието, което се проведе в Центъра за социална интеграция  и рехабилитация на лица с онкологични заболявания в Пазарджик. За 12-ти пореден път кампанията се провежда под патронажа на кмета на общината Тодор Попов.

 В област Пазарджик стартират публичните събития посветени на 10 години от членството на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС

  11. 10. 2017 : 10:02:08 |

Поредица от публични събития ще бъдат проведени в област Пазарджик по повод предстоящото председателство на страната ни на Съвета на ЕС и 10 години от членството на България в ЕС. Те са част от предвидените дейности по реализацията на Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г.

 Областният управител присъства на архиерейска света Литургия по повод имения ден на Константийския епископ Яков

  09. 10. 2017 : 12:05:21 |

На 9-и октомври Светата Православна Църква почита подвига на светия апостол Яков Алфеев, един от светите дванадесет апостоли. Този ден беше особено празничен за Пазарджишка духовна околия, тъй като вторият викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджик Негово Преосвещенство Константийският епископ Яков отпразнува двоен празник – деня на неговия небесен молитвен застъпник и 10 години от монашеското му пострижение.

 В Ракитово отбелязаха 105 г. от Балканската война

  08. 10. 2017 : 19:51:10 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров поднесе цветя пред паметника на ген.Стилиян Ковачев

С тържество в Образцово народно читалище“ Будилник“ и  с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген.майор Стилиян Ковачев, командващ Родопския отряд, граждани и гости отбелязаха 105 години от Балканската война. За да отдадат почит към героизма и патриотизма на загиналите в Ракитово бяха народните представители Йордан Младенов и Надя Клисурска, зам.областният управител на област Пазарджик Йордан Кожухаров, председателят на общински съвет Ракитово Нина Димова, представители на политически партии и военнородолюбиви организации. 

 "Човеколюбие" откри тридневната си международна конференция, с която отбелязва своята 25-а годишнина.

  06. 10. 2017 : 17:44:30 |

Главният секретар на областна администрация Светлан Карталов приветства участниците във форума.

Официално днес стартира международната научно-приложна конференция „Биопсихосоциални приложения на шахматната игра", с която Сдружение "Човеколюбие" отбелязва своята 25-та годишнина. Потребителите на социалната услуга и ръководителите  бяха поздравени от представители на Областна администрация, Община-Пазарджик, БЧК и други организации и институции както и от гостите и специалистите от САЩ, Германия, Великобритания, Испания, Полша и България. Председателят на УС Надежда Кузерманова сподели, че ако досега  са

 105 години от обявяването на Балканската война отбелязаха на връх Велийца

  02. 10. 2017 : 15:34:15 |

С поклонение на връх Велийца, на 1 октомври бе отбелязана 105-тата годишнина от началото на Балканската война и участието на  42 храбри български войни от 39 пехотен Пловдивски полк и 27 Чепински полк в първия ден сраженията. Областният управител Стефан Мирев присъства на възпоменателното събитие организирано от община Велинград и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Ротари клуб“ гр. Велинград, кметство Кръстава,   Общобългарска фондация „Св. Георги Победоносец“ гр. Якоруда.

 Областният управител връчи дипломите на абсолвентите от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пазарджик

  30. 09. 2017 : 19:39:00 |

150 магистри и бакалаври получиха днес дипломите си за висше образование от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пазарджик. Това се случи на тържествена церемония във филиала на ВУАРР.
Отиди на страница       >>  

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg