Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Областният управител разпореди предприемането на мерки за недопускане на бедствени ситуации при пролетното пълноводие в област Пазарджик

  21. 02. 2018 : 11:17:44

Със Заповед на областния управител Стефан Мирев се разпореждат поредица от мерки до кметовете на общини, собствениците и ползвателите на големи хидротехнически съоръжения, собствениците и наемателите на микроязовири.
     Кметовете на общини:
1. Да предприемат действия за поддържане на достатъчен свободен обем на микроязовирите на територията на общината за поемане на повърхностните води през пролетния сезон, почистване на преливниците и профилактика на основните изпускатели.
2. Да актуализират аварийните планове на микроязовирите при промяна на наемателите, лицата от аварийните групи, техниката за отстраняване на аварии и други елементи от плана.
[ Прочети още ... ]

 Областният управител Стефан Мирев поднесе цветя пред паметника на 27 пехотен Чепински полк в Пазарджик

  20. 02. 2018 : 16:49:30 |

С поклонение пред паметника на 27 пехотен Чепински полк в Пазарджик беше отбелязана 105 -та годишнина от трагичните събития при Булаир. Областният управител Стефан Мирев присъства на събитието и поднесе цветя пред военния паметник, в района на бившата казарма в гр. Пазарджик.

 Пазарджик почете подвига на Апостола на свободата. Днес отбелязваме 145 години от обесването на Васил Левски

  19. 02. 2018 : 14:59:22 |

Областният управител Стефан Мирев и заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев присъстваха на поклонението пред паметника на Васил Левски в град Пазарджик. Представители на институции, на обществени организации, много ученици и граждани за поредна година изпълниха площада пред паметника на Апостола в областния град.

 Областният управител върна за ново обсъждане решенията на Общински съвет Септември от проведената сесия на 7 февруари 2018г.

  15. 02. 2018 : 14:22:20

Със Заповед на областния управител Стефан Мирев се връщат за ново обсъждане Решения № 913, № 914, № 915 и № 916 на Общински съвет Септември, гласувани на проведено заседание на Съвета на 07.02.2018г. Така приетите решения са незаконосъобразни поради нарушение на правилата, 
[ Прочети още ... ]

 Областният управител и неговите заместници почетоха Трифон Зарезан в различни населени места на областта

  14. 02. 2018 : 16:39:39 |

С български народни песни и танци, червено вино и ритуал по зарязване на лозята, Трифон Зарезан беше отбелязан традиционно в много населени места на областта.
Областният управител Стефан Мирев уважи празника на лозарите и винарите в с. Аканджиево, където всяка година местните жители се отправят към лозовите масиви и бележат началото на новата стопанска година. Здраве, берекет, добра реколта и качествени вина пожела областният управител на местните винопроизводители.

 Приеха план-приема за учебната 2018-2019 година в област Пазарджик

  13. 02. 2018 : 17:04:18 |

Под председателството на зам. областния управител Петър Белчев днес се проведе заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, на което беше обсъден и съгласуван проектът за държавен план прием по професии и специалности за учебната 2018/2019г. в област Пазарджик. На заседанието присъстваха представители на: РУО Пазарджик, Бюра по труда, Инспекция по труда, общински администрации, работодателски организации, синдикати, Регионална служба по заетостта – Пловдив.

 Областният управител на Пазарджик участва в среща на министрите на туризма на държавите членки на ЕС. Събитието е в календара на Българското председателство на С

  13. 02. 2018 : 16:53:54 |

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, кметовете на общините Велинград, Пещера и Батак, и председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград и Западни Родопи, Златко Златанов, представят област Пазарджик на международния форум в сферата на туризма, който се провежда днес в София.

 Близо 1200 ученици ще получат еднократна финансова помощ или стипендия през 2018 г. за високи постижения

  08. 02. 2018 : 15:11:22 |

Правителството прие Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2018 година. Тя предвижда близо 1200 деца от държавни и общински училища да получат еднократна финансова помощ или стипендия за спечелени призови места на международни и национални конкурси, олимпиади и състезания в областта на науката, изкуствата и спорта.

 „Оптикс“ АД откри модерен стрелбищен комплекс в Панагюрище.

  05. 02. 2018 : 17:42:24 |

Областният управител Стефан Мирев бе сред официалните гости на събитието.

Изпълнителният директор на „Оптикс“АД инж.Иван Чолаков, областният управител Стефан Мирев и кметът на общината Никола Белишки прерязаха лентата на новата придобивка.

 От 3 февруари се отменя грипната епидемия в област Пазарджик

  02. 02. 2018 : 15:32:50 |

Това решение бе взето днес на заседание на Регионалния пандемичен комитет, свикано от Областния управител Стефан Мирев. По информация на РЗИ, броят на заболелите намалява и епидемичната обстановка се нормализира.

 Областният управител Стефан Мирев апелира кметовете на общини да сигнализират незабавно за некачествено почистване на речните корита

  02. 02. 2018 : 15:26:56 |

Дейностите по почистване на речните корита извън границите на урбанизираните територии в област Пазарджик и координацията между всички институции участващи в този процес, бе основна тема на заседанието на Областния съвет за развитие, който се проведе вчера в община Велинград. Участие взеха народният представител Йордан Младенов, кметове на общини, председатели и представители на общинските съвети, представители на организации на работодателите и на синдикатите.
Отиди на страница       >>  rab_ankea.jpg

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg