Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Над 7 млн. лв. за регионални програми за заетост са разпределени между областите в страната. Предвидените средства за област Пазарджик са 342 166 лв.

  24. 08. 2016 : 17:21:14

Правителството разпредели между всички области в страната 7 207 200 лв., предназначени за регионални програми за заетост през годината. Със средствата ще се осигури заетост за около 2200 безработни за период до шест месеца. Разпределението се регламентира с изменения в Националния план за действие по заетостта, които отразяват последните промени в Закона за насърчаване на заетостта и правилника за прилагането му.
[ Прочети още ... ]

 Зам.-министър Николай Нанков присъства на въвеждането в експлоатация на реновирани жилищни сгради в Брацигово

  23. 08. 2016 : 17:05:46 |

Лентата на реновираните сгради прерязаха заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, областният управител Гинче Караминова и кметът на община Брацигово Пеко Петков. Церемонията започна с водосвет, в присъствието на живеещите в блока, представители на общинска администрация и на фиримите изпълнители на строително-ремонтните дейности.

 Зам.-министър Нанков ще присъства на въвеждането в експлоатация на обновени жилищни сгради в Брацигово

  22. 08. 2016 : 17:01:58

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще присъства утре, 23 август, на въвеждането в експлоатация на обновена жилищна сграда в Брацигово. Церемонията ще се състои от 11.30 часа на ул. „Ангел Попов“ № 1А в общинския център.
[ Прочети още ... ]

 Готов е вторият саниран блок с европейски пари в град Брацигово

  18. 08. 2016 : 12:23:38 |

Областният управител Гинче Караминова присъства на Държавната приемателна комисия, която даде положително становище за въвеждане в експлоатация на обект: “Рехабилитация и саниране на многофамилна жилищна сграда на ул. „Ангел Попов“№1 А гр. Брацигово.  Кметът на общината Петко Петков отбеляза, че градът е сред първенците в област Пазарджик по изпълнение на "Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради" при която цялото финансиране е осигурено от държавата. Това е вторият напълно завършен обект, подадени са необходимите документи за още два блока и се очаква одобрението им от „Българска банка за развитие”, след което ще стартират и строително-ремонтните дейности. 

 Областният управител беше гост на тържествата в беловското село Сестримо

  16. 08. 2016 : 14:58:19 |

На големия християнски празник Успение Богородично, жителите и гостите на  Сестримо отбелязват всяка година тържествено празника на селото. Областният управител Гинче Караминова уважи поканата на кмета на населеното място Стефан Джамов и отправи поздрав към всички присъстващи с пожелание за здраве, добри дела и успешни начинания закриляни от Света Богородица. Караминова благодари на всички участници и организатори, които за трета поредна година провеждат местния фолклорен фестивал „Хайде на хорото”.

 За строителство и ремонт на учебния полигон „Црънча” са осигурени 3 млн. лв.

  10. 08. 2016 : 15:38:38 |

На днешното си заседание правителството одобри допълнителни разходи в размер на близо 6 милиона лева. 3 милиона лева от тях са за строителството и ремонта в 68-а бригада „Специални сили”. Средствата са предназначени за Специализирания учебен полигон „Црънча” за осигуряване на ежедневната войскова дейност и учебен процес, съобщиха от правителствения пресцентър. Локализиран е пожарът край пазарджишкото село Црънча

  04. 08. 2016 : 17:15:27 |

По информация на ГДПБЗН на 03.08.2016 г. в 11:42 часа е получено съобщение за възобновил се пожар в широколистна нискостеблена растителност и сухи треви в с. Црънча, обл. Пазарджик. В гасенето участват 5 автомобила „Лада Нива” с 25 пожарникари от РДПБЗН-Пазарджик, 13 служители от горското стопанство, военни и жители от близките населени места. 

 Правителството прие решение за подготовката и провеждането на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и на национален референдум

  04. 08. 2016 : 15:59:45

Министерският съвет възложи на заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев да координира изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и на национален референдум.
В задълженията му влизат още и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия (ЦИК) на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.
[ Прочети още ... ]

 На учебния полигон край Црънча премиерът Борисов наблюдава демонстрация на способностите на Силите за специални операции

  02. 08. 2016 : 17:57:09 |

Министър-председателят Бойко Борисов наблюдава в Специализирания учебен център "Црънча" демонстрация на способностите на Силите за специални операции.  Той бе придружаван от министъра на отбраната Николай Ненчев, началника на отбраната генерал Константин Попов, заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и областния управител на област Пазарджик Гинче Караминова. 

 Министър Ангелкова откри Първия фолклорен фестивал „Св. Константин – 2016“ – община Пещера

  31. 07. 2016 : 23:27:36 |

Министърът на туризма Николина Ангелкова подкрепя усилията на кметове от Пазарджишко за превръщането на района в по-атрактивна дестинация.
Събития като този фестивал, дават добавена стойност на българския туристически продукт и са възможност допълнително да се популяризира регионът и атракциите, които може да предложи. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на Първия фолклорен фестивал „Св. Константин – 2016“.

 Правителството отпусна средства за община Сърница

  28. 07. 2016 : 14:29:09 |

С решение  на Министерски съвет от 27.07.2016г. се отпускат средства на 44 общини в страната. Общият размер на трансфера е 29 973 000 лева. От област Пазарджик средства ще получи Община Сърница в размер на 360 000 лева.
Отиди на страница       >>