05022019.jpg

По покана на ръководството на "Оптикс" АД, областният управител Стефан Мирев присъства на официалното откриване на новата производствена площ на дружеството в град Панагюрище. Специален гост на събитието бе Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

В 20-годишната история на „ОПТИКС" това е втората стратегически важна крачка в развитието на компанията след основаването през 2004 г. на съвместното предприятие за ендоскопска оптика и техника „Шьоли-Оптикс". До края на 2019 година над 280 души трябва да работят във фирма "Майкро Оптикс Юръп" - най-новата производствена площадка на "ОПТИКС" АД. Фирмата е за микро-оптични елементи и възли и е основана през 2017 г. съвместно с частния американски фонд DWHP. Започва производствената си дейност през 2018 г. със 149 души, като към момента в нея работят над 210 човека.
Лентата на новата производствена площадка прерязаха просветният министър Красимир Вълчев, изпълнителният директор на "ОПТИКС" АД инж.Иван Чолаков, управителят на "Микро Оптикс Юръп" инж.Петър Чолаков и кметът Никола Белишки.

  

Новина от Областна администрация Пазарджик
https://pz.government.bg/news.php?extend.14