60494172_334823237205323_1529712865156530176_n.jpg

Празникът на Розата в Стрелча се проведе за 23-и път. На този ден стрелчани се обединяват около идеята градът да се развива като розопроизводителен център.

" В този период на годината област Пазарджик е най-красива инай-ароматна с емблематичния за този край розобер. Розобер, който всички Вие превръщате в празник на трудолюбието, младостта и красотата", каза в приветствието си Областният управител и допълни, че ангажимент на всички отговорни институции е маслодайните рози на Стрелча да бъдат доходен поминък за местните хора и атрактивен продукт за чуждестранните инвеститори. Стефан Мирев пожела здраве и богат розобер във всяко стрелчанско семейство.
Тази година 18-годишната ученичка Тихомира Такучева беше избрана за символ на Стрелча и Царица на Розата 2019.
Официалните гости посетиха розовите градини и Старата розоварна в Стрелча. На централния площад беше представен празничния спектакъл "Стрелча рози бере”, който проследява целогодишния труд на стрелчани по отглеждането на розите.
Участие в празничната програма взеха децата от ДГ „Д-р Стайко Стайков”, самодейните колективи – Певческа група „Стрелица”, Музикално-театрална група „Бащино огнище”, Певческа група „Роден край”, ученици от Су „Св. св. Кирил и Методий” и възпитаниците на ДГ „Д-р Стайко Стайков”.