221220202_1.jpeg.jpg
Продължават проверките на РЗИ, ОДБХ и ОДМВР Пазарджик, особено в дните около Коледа и Нова година, съобщи областният управител Стефан Мирев. Следи се дали се спазват противоепидемичните мерки - да няма струпвания пред търговските обекти, дали има дистанция между чакащите граждани и дали вътре в магазините се извършва необходимата дезинфекция.
Персонално са осигурени ежедновно екипи за всички големи търговски центрове, общоградски пазари и всички големи търговски вериги, в които има масово струпване на хора, каза началникът на отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР Пазарджик - комисар Иван Дончев. Ще бъде оказвано пълно съдействие на другите контролни органи, които извършват провреки и за осигуряване на пропускателния режим на всички обекти.
През изминалата седмица инспекторите на ОДБХ Пазарджик са извършили 24 бр. проверки в търговски обекти и обекти за търговия на едро с храни, 52 проверки в обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене, съобщи по време на брифинга директорът на ОДБХ Пазарджик - д-р Петко Митев. При извършените общо 22 бр. съвместни проверки с ОДМВР Пазарджик , се акцентира върху следното - осигуряване на условия и дезинфекция на работния инвентар, съоръжения за измиване и подсушаване на ръцете, използването на лични предпазни средства и подходящо работно облекло. осигуряването на препарати за дезинфекция, които са с подчертано бактерицидно действие, извършване на дезинфекция на транспортното превозно средство, с което се превозват или доставят храните. Д-р Митев допълни, че груби нарушения по време на тези проверки не са установени, което говори за повишване отговорността на хората и осъзнаване на сериозността на проблемите, които пандемията поставя.