230520201.jpg

В навечерието на Деня на славянската писменост- 24 май, учениците от 1 В клас на НУ „Отец Паисий“ –  Пазарджик, с класен ръководител Марияна Вишева проведоха своя по-нетрадиционен Празник на буквите, като разказаха приказка за буквите в електронна среда.

Ръководството на училището, родителите, учителите и гостите на тържеството се насладиха на актьорското майсторство на децата, които с помощта на златното ключе /азбуката/ отвориха вълшебните врати на знанието. С много стихчета и настроение те помогнаха на Буратино да се научи да чете и показаха,че и те самитевече са грамотни.

Директорът на училището – Динка Танчева поздрави учениците и родителите с празника на грамотността и им благодари за вълнуващото преживяване.

Родителите подариха на децата книжка с приказки.

Учениците получиха и поздравление от Областния управител на Пазарджик- Стефан Мирев. Във видео обръщение той им благодари за това,че са го върнали към ученически му години, като показа снимки от неговия празник на буквите. Господин Мирев се обърна и към Ръководството и учителите на НУ „Отец Паисий“, като им пожела  да бъдат здрави и все така успешни, алюбовта на учениците им  да бъде най-ценният дар за всеотдайния им труд.