16092019.jpg

Първият училищен звънец удари в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" Пазарджик. Областният управител Стефан Мирев бе гост на тържеството и отправи поздрав към всички ученици, учители, родители, изпълнили по традиция двора на училището.

Мирев прекрачи училищния праг, водейки за ръка първокласничката Стела-Мари към първата класна стая. Приветствие по повод първия учебен ден отправиха директорът на училището Даниела Кемчева, представители на РУО, община Пазарджик и на обществения съвет към училището. В празничната програма се включиха талантливите деца на училището, участващи в състави по народни и модерни танци. Най-вълнуващи бяха стихотворенията и песните, представени от малките първокласници, които получиха тържествено ключа на знанието от учениците в пети клас.

От учебната 2017/2018 г. ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ е със статут на иновативно училище, като проектът се реализира в две паралелки в I клас и в две паралелки в V клас. Прилагат се нови методи на преподаване и се залага на мултидисциплинарния подход и проектно-базираното обучение.

Заместник областният управител Йордан Кожухаров приветства учениците и учителите от СУ "Д-р Петър Берон" гр. Пазарджик. Кожухаров поздрави ръководството на учебното заведение и пожела здрава и успешна учебна година на всички преподаватели и 500-те ученици, които се обучават в училището. Гост на церемонията по откриване на новата учебна година в СУ "Д-р Петър Берон", бе и началникът на РУО Пазарджик Валентина Кайтазова.