Новини

Областен кризисен щаб координира дейностите между институциите за борба с коронавирус

Със заповед на областния управител Стефан Мирев от днес е създаден Областен кризисен щаб за превенция на разпространението и борба с коронавирус COVID-19 в област Пазарджик.

26 фев 2020     


Областната организация на БЧК Пазарджик проведе 66-то Областно общо събрание

Областният управител Стефан Мирев присъства на 66-то Областно общо събрание на БЧК Пазарджик, на което беше отчетена дейността на организацията за 2019 г.

26 фев 2020     


В населените места на региона ще се проведе разяснителна кампания за отглеждането на свине в обекти тип „заден двор“

На проведеното днес заседание на Областната епизоотична комисия, заместник областният управител Йордан Кожухаров запозна представителите на институции с указания на зам.-министъра на земеделието, храните и горите доц.

25 фев 2020     


Стефан Мирев се срещна с президента на българската организация „Малки европейци“ Георги Софкин

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев изрази своята подкрепа за председателя на българската организация „Малки европейци“ Георги Софкин и приятелите му от „Реал“ Мадрид и ФИФА в кампанията - „Не на дискриминацията“.

24 фев 2020     Стефан Мирев издаде заповед за спешно осигуряване на превозвач по градски автобусни линии, квота на община Пазарджик.

Със заповед на областния управител Стефан Мирев се дава разрешение на община Пазарджик да сключи договор за обществен превоз на пътници без конкурс, с оглед спешно осигуряване на превозвач по градски автобусни линии, квота на община Пазарджик, за които действащият договор с обществения превозвач е изтекъл.

21 фев 2020     


Талантливите деца и младежи на община Панагюрище бяха отличени в „Звезден клас“ за седма поредна година

Областният управител Стефан Мирев стана кръстник на даровитите деца и младежи в областта на изкуствата.

21 фев 2020     


Заместник-министър Василева: Близо половината от финансираните проекти по ПРСР 2014-2020 г. в Област Пазарджик са на млади земеделски производители.

Близо половината от финансираните проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

20 фев 2020     


С възпоменателна церемония почетоха паметта на войниците от 27 пехотен Чепински полк

Пред паметника на 27 Чепински полк днес се проведе възпоменателна церемония по повод 107 години от битката при Булаир по време на Балканската война.

20 фев 2020     


147 години от гибелта на Васил Левски. Поклон пред великото дело на Апостола на свободата.

Стотици жители на Пазарджик изпълниха площада пред паметника на Васил Левски в Пазарджик, където се състоя поклонението по повод 147 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски.

19 фев 2020