home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


Община Лесичово


les.gifОБЩИНА ЛЕСИЧОВО
кмет Серьожа Лазаров
E-mail ObA_Lesi4ovo@hotmail.com
с. .Лесичово, тел. 03517 2221, факс 03517 2265
площ 209.5 кв. км
население 6 633
надморска височина 297 м.
разстояние до Пазарджик 24 км.

 Община Лесичово е разположена в Северозападната част на Пазарджишка област. На север и на изток граничи с община Панагюрище, на юг с община Септември, на югоизток с община Пазарджик, а на запад с община Ихтиман. Общата площ, която заема община Лесичово, е 21, 9 кв.км. Общината се състои от 7 села - с. Лесичово, с.Калугерово, с. Церово, с. Динката, с. Боримечково, с.Памидово и с. Щърково.
   Административен център на общината е с. Лесичово. Територията на община Лесичово обхваща на север и запад части от Ихтиманска и Същинска Средна гора, а на юг и югоизток-северните разклонения на Горнотракийската низина.
   Главната водна артерия, протичаща през територията на община Лесичово, е река Тополница. На 15км. северозападно от с. Лесичово е изграден едноименният язовир, а бента на реката при с. Лесичово се използва като водосбор на водите от язовир "Белмекен".
 Във всички етапи на развитие селското стопанство е заемало водещо място в общинската икономика, осигурявало е основната част от доходите на населението и най-голяма заетост на трудоспособното население. Селскостопанските площи на територията на община Лесичово са 125374 дк.От тях обработваеми са 78500 дка.

sv_nikola.jpg
Манастира "Св.Никола"
с.КалугеровоКъм страницата
на Община Лесичово