home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Национална конференция „Успешни и иновативни социални политики в общините на България" се проведе в град Пазарджик

  11. 12. 2018 : 16:45:58

Главният секретар на Областна администрация Пазарджик Светлан Карталов приветства участниците в националната конференция "Успешни и иновативни социални политики в общините на България". Форумът се организира от община Лесичово по проект "Обмяна на опит и добри практики за успешно местно самоуправление. 

11122018.jpg111220181.jpg
От името на областния управител Стефан Мирев, главният секретар на Областна администрация поздрави община Лесичово за успешното приключване на проекта и постигнатите резултати в партньорство с италианското сдружение "Ил Пиоппо онлус - Ла Импреса" и Регионален фонд ИГА Пазарджик. Основните цели на проекта са свързани с транснационалното сътрудничество между Италия и България чрез трансфер и въвеждане на социални иновации и добри практики в местните политики на социално включване и борба с бедността.
Приветствие към участниците в днешната конференция поднесоха главният секретар на МТСП Ангел Петров и кметът на община Лесичово Серьожа Лазаров.
В рамките на конференцията бяха представени постигнатите резултати от процеса на проучване, трансфер и внедряване на две социални практики от община Неапол в условията на община Лесичово: „Център са социални инициативи и иновации" и „Планиране и реализиране на социални и здравни политик". Проведоха се дискусии, насочени към възможностите за включване на местните власти и доставчиците на социални услуги в прилагането на двете социални практики на територията на област Пазарджик и страната.
111220182.jpg111220183.jpg