home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Нови изкуствени неравности и пешеходни пътеки ще бъдат изградени по ул. „Юндолска“ в град Велинград.

  07. 11. 2018 : 17:12:10

Въпросът за обезопасяване на третокласен път II-84, преминаващ през улица „Юндолска“ в гр. Велинград беше поставен от граждани по време на днешната изнесена приемна на областния управител Стефан Мирев във Велинград. Новите седем изкуствени неравности и 11 бр. пешеходни пътеки ще бъдат поставени върху платното за движение. Община Велинград е първата в областта с одобрен и съгласуван проект за организация на движението пред Областно пътно управление Пазарджик. 

07112018.jpg071120181.jpg
Кметът на Драгиново запозна областния управител с искането на местните жители, които стопанисват имоти попадащи в горски и държавен поземлен фонд, да бъдат узаконени. През м. март 2019г. се очаква да приключи процедурата по съгласуване на Общ устройствен план на Велинград и Драгиново.
Стефан Мирев ще подкрепи предложението на община Велинград до Министерство на отбраната, честването на връх Велийца да бъде включено в календара на събитията на МО. Войнишкият паметник на родопския връх Велийца е издигнат в памет на българските 42 войници от 27 Чепински и 39 Пловдивски пехотни полкове, християни, евреи и мюсюлмани, загинали в първия дeн от Балканската война. Честването се отбелязва всяка година в началото на м. октомври. Организатори са Областната организация на СОСЗР, Областна администрация Пазарджик и Община Велинград. Има идея на мястото да бъде изграден параклис в памет на загиналите.
След сигнал в днешната приемна ще бъде извършена проверка на дейността на частна фирма, която се помещава в сградата на народно читалище „Виделина 1946" с. Грашево. Жители на Грашево алармират, че фирмата неправомерно стопанисва имот – публична общинска собственост.
Да бъде променена табела с надпис река „Ели Дере" до моста над Чепинска река при село Варвара. Табелата е поставена след ремонта на републиканския път. Жители на Велинград смятат, че името на реката е изписано неправилно, тъй като след 1942 г. със Заповед на Министерство на народното просвещение тя е преименувана от „Ели дере" на Чепинска. Областна администрация Пазарджик и Областно пътно управление предстои да извършат проверка по подадения сигнал.
071120182.jpg071120183.jpg071120184.jpg