home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 В Пещера откриха официално обновената сграда на общинска администрация и новосъздадения Център за административно обслужване.

  30. 10. 2018 : 14:53:43

Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на официалното откриване на обновената сграда на общинска администрация Пещера и новосъздадения Център за административно обслужване. Гости на събитието бяха председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатът Андрей Новаков, областният лидер на ПП ГЕРБ Найден Шопов. Лентата на реновираните сгради прерязаха кметът на Община Пещера Николай Зайчев и народният представител Десислава Костадинова. 

30102018.jpg301020181.jpg
Водосвет за здраве и благополучие отслужиха архиерейският наместник на Смолян архимандрит Висарион, архиерейският наместник на Пещера отец Любомир в съслужие с всички свещеници от пещерската епархия. Сградата на Община Пещера бе реновирана по Оперативна програма „Региони в растеж", по която бяха санирани общо 43 жилищни и още 3 обществени сгради – Ритуалната зала, Центъра за личностно развитие и сградата на МВР в Пещера.
Проектът за саниране на общинската администрация е на обща стойност 677 763 лв. Сградата е топлоизолирана, сменена е дограмата, подменен е покривът, изградена е климатична термопомпена инсталация.
В Центъра за административно обслужване на едно място се предоставят най-масовите и най-важните административни услуги. Създадени са съвременни условия, както за служителите, така и за гражданите, които са изключително улеснени. За да го има този център, бяха заделени 200 000 лв. от облигационен заем, с който бяха обединени всички кредити от предишните мандати, без общината да се товари с допълнителни задължения. Още 214 000 лв. бяха предвидени от приватизацията за изчистването на превърнатите в складове помещение, ремонта и оборудването на Центъра.
По-късно официалните лица откриха и многофункционална спортна площадка на открито в ОУ "П.Р. Славейков" в гр. Пещера. Спортната площадка включва в себе си мини игрище за футбол с изкуствена настилка, мини игрище за баскетбол, фитнес на открито и тенис маси. Проектът е на стойност близо 270 000, дарение от „Биовет" АД Пещера. Общината е финансирала изготвянето на проекта.
301020182.jpg301020183.jpg301020184.jpg301020185.jpg