home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител ще сезира АПИ за спешен ремонт на участък от пътя Пещера-Батак до село Нова Махала

  24. 10. 2018 : 16:19:33

Сигналът постъпи по време на изнесената приемна на Областния управител Стефан Мирев в община Батак. Кметът на с. Нова Махала Ерхан Саатчъ алармира за неотложен цялостен ремонт на 10 –км. пътна отсечка, която е част от републиканския път II - 37 Пещера – Батак – Нова махала – местността Вълча поляна. Пътят е силно компрометиран, на места има свличания,  през зимния сезон преминаването по него е  изключително рисково. 

24102018.jpg241020181.jpg
Той е основна пътна връзка на жителите на с. Нова Махала с общинския и областния център. Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъде официално сезирана от областния управител Стефан Мирев за спешен ремонт на този път и за дълго отлагания ремонт на пътната отсечка Пещера – Батак, за която настояват жителите на Батак и кметът на общината Петър Паунов. Правени са частични закърпвания на пътя Пещера-Батак, който е натоварен през летния и зимния сезон, като основна връзка с курорта „Цигов Чарк".
Кметът на село Фотиново Димитрийка Миховска настоява пред областния управител, горските стопанства в Родопската част на област Пазарджик, да оказват подкрепа и навременно съдействие на кметовете на кметства през зимния сезон, с необходимата техника и дейности за поддръжка на горските пътища. Преди падането на снега да бъдат почистени и проходими местата, където са извършвани дейности по дърводобив. Въпросът ще бъде поставен от областния управител на предстоящото заседание на Областния съвет за защита при бедствия във връзка с готовността на институциите и поддържането на инфраструктурата в област Пазарджик през зимния сезон.
След постъпил сигнал от общински съветник в община Батак, областна администрация ще извърши проверка как са изразходвани отпуснатите целеви средства на обща стойност 180 000 лв. от МС за ремонт на подпорна стена на ул. „Мадара" в с. Нова Махала. Жители на селото твърдят, че средствата са използвани за полагане на асфалт на друга улица в населеното място.
Следващата изнесена приемна на Областния управител ще се проведе на 30.10.2018г./вторник/ от 10.30ч. в община Белово.
241020182.jpg241020183.jpg241020184.jpg