home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Откриха официално реновираната сграда на ОДМВР Пазарджик

  25. 09. 2018 : 16:50:53

Областният управител Стефан Мирев и зам. областният управител Петър Белчев присъстваха на официалната церемония пред сградата на ОДМВР Пазарджик

Министър Младен Маринов благодари на кмета на Пазарджик за избрания приоритет да бъде санирана сградата на полицията. Той изрази убеждението си, че всеки обществен ресурс, вложен в сигурност, възвръща много повече стойността си, тъй като сигурността е една от основните потребности на всеки човек. В този смисъл той пожела позитивна енергия на служителите на ОДМВР-Пазарджик, които в крайна сметка със своя труд обслужват гражданите, обществеността, а на хората да се чувстват сигурни и удовлетворени от работата им. 

25092018.jpg250920182.jpg
Вътрешният министър посочи, че този процес е двустранен - трябва да се отдава необходимото уважение и към полицая и към гражданите, диалогът между тях трябва да е непрекъснат, трябва да има достъп до всяка една услуга, която предоставя ОДМВР и всеки един сигнал да се отработва своевременно и в полза на гражданите. Като министър на вътрешните работи ще продължа да работя в посока подобряване на условията на труд и подобряване на материално- техническото обезпечаване на служителите, заяви категорично министър Маринов. По думите му полицаите трябва да се чувстват защитени по време на работа, а тази защита е свързана с добра екипировка, с достатъчно автомобили, с въоръжение – само тогава можем да изискваме от тях да дават сигурност и на останалите граждани. На тържествената церемония присъстваха зам.-министър Стефан Балабанов, директорът на ОДВМР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев, областният управител Стефан Мирев, заместник областният управител Петър Белчев народният представител Десислава Тодорова, кметът на Община -Пазарджик Тодор Попов, представители на съдебната власт, на държавни и общински структури, граждани.
250920183.jpg250920184.jpg
Реновирането на сградата е извършено по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на МВР в зоната с публични функции в град Пазарджик". Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е в размер на 1 772 800 лева. От момента на нейното създаване през 70-те години на миналия век сградата на ОДМВР-Пазарджик не е ремонтирана или обновявана в такъв мащаб. Проектът е реализиран и осъществен с помощта на Община-Пазарджик. Извършено е цялостно саниране на външната част на сградата, чрез смяна на дограмата и поставяне на топлоизолация. Положена е изцяло нова хидроизолация на всички покриви от сградата. Подменена е отоплителната система, като са поставени нови радиатори и котли. Подменено е осветлението и монтирана пожаро-известителна система. Извън рамките на проекта, със собствени средства от бюджета на МВР в размер на 117 000 лева, в момента продължават вътрешни ремонти и оборудване на помещения. В сградата се помещават структури на ОДМВР-Пазарджик, Районно управление-Пазарджик, Районната прокуратура и Окръжен следствен отдел, ДАНС. Тук ежедневно работят близо 250 служители, извършва се административно обслужване на гражданите от звената „Български документи за самоличност", „Миграция" и „Контрол над общоопасните средства".
250920185.jpg250920186.jpg
Вътрешният министър Младен Маринов направи и кратко посещение в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Той не скри вълнението си при срещата със сержантите и сподели с тях, че неговият професионален път също е започнал с пазарджишката полицейска школа. Припомни, че един от приоритетите му като вътрешен министър ще е обучението на полицейските служители и тяхната професионална квалификация. С интерес присъства на лекция със стажанти по общополицейска подготовка на тема „ Превенция и разкриване на видове престъпления". Министърът посети и стрелбищния комплекс, където се провеждат занятията по стрелкова подготовка. Директорът на центъра комисар Стоян Зайков запозна министър Маринов с учебния план и дейностите, прилагани от преподавателския състав за осъществяване на качествена подготовка на новопостъпилите стажанти.
Към настоящия момент в ЦСПП-Пазарджик се обучават близо 350 служители от Главна дирекция „Гранична полиция", СДВР и областните дирекции на МВР в страната.
250920187.jpg250920188.jpg250920189.jpg