home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Петър Белчев поздрави институциите, които реализират програмата „Детско полицейско управление“ в област Пазарджик

  13. 09. 2018 : 17:20:41

И през тази година ще продължи активната работа по провеждане на дейностите заложени в проекта „Детско полицейско управление” на територията на региона. В тази връзка днес в ОДМВР-Пазарджик се проведе работна среща. 

13092018.jpg
На нея присъстваха заместник-областният управител Петър Белчев, директорите на петте училища избрани за реализиране на проекта през новата учебна 2018-2019 година, представители на общините, РЗИ, БЧК, РУО, Българската православна църква, местни туристически дружества. На срещата бяха и началниците на полицейските управления в областта, както и ръководни служители от ОДМВР-Пазарджик участващи в програмата. Координаторът старши инспектор Мария Панайотова от отдел „Охранителна полиция" припомни на присъстващите, какви са основните цели на проекта „Детско полицейско управление" и представи презентация с постигнатото до момента от първите участници в двугодишното обучение. Всички се обединиха около тезата, че реализирането му е довело до много добри резултати сред подрастващите, които са придобили нови знания, навици и умения. Изразена бе пълната подкрепа от представителите на институциите за активна съвместна работа при провеждане на новия двугодишен етап на „Детско полицейско управление" в пазарджишка област.
На 1 октомври стартира обучението на втората група деца по Програмата „Детско полицейско управление". На територията на ОД МВР Пазарджик предстои да бъдат открити нови пет детски полицейски управления, в които ще се обучават деца за период от две години.
130920181.jpg130920182.jpg