home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Посланици и дипломати от акредитираните в България посолства са на двудневна визита в област Пазарджик

  12. 09. 2018 : 16:41:34

Областният управител Стефан Мирев посрещна на жп гара Септември ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в Република България. Дипломатите са в региона по покана на заместник-министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

12092018.jpg120920181.jpg
Гостите потеглиха с теснолинейка с ретро вагони от гара Септември до Велинград. Програмата предвижда посещение на манифактура в гр. Костандово, където гостите ще бъдат запознати с местните традиции в ръчното изработване на килими. Кметът на Велинград ще направи презентация на тема "Велинград - СПА столица на Балканите." Дипломатите ще посетят и високопланински спортен комплекс "Белмекен", където ще бъдат представени възможностите за подготовка, тренировки и възстановителна дейност на спортисти.
В рамките на визитата вицепремиерът Екатерина Захариева ще вземе участие в обществена дискусия за бъдещето на Европа с младежи от града и ще се срещне с представители на дипломатическия корпус у нас. Дискусията е на тема „Равносметка на Председателството на България и как виждаме бъдещето на ЕС – ролята на младите хора" и ще се състои от 16:00 часа в Туристическия информационен център на Велинград. В събитието ще вземе участие и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. Инициативата поставя началото на серия от дискусии, чиято цел е включване на гражданите и най-вече на младите хора в обществения дебат по приоритетните за тях теми, които трябва да залегнат в европейския дневен ред. Участниците ще могат да споделят и визията си относно външнополитическите приоритети на страната ни след края на първото Българско председателство на Съвета на ЕС. Посещението на дипломатическия корпус във Велинград, е посветено на края на първото Българско председателство на Съвета на ЕС. Събитието се организира от Министерството на външните работи, Министерството на туризма, Министерство на младежта и спорта и „БДЖ – Пътнически превози" ЕООД.
120920182.jpg120920183.jpg120920184.jpg