home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Йордан Кожухаров и Петър Белчев присъстваха на професионалния и фирмен празник на "Асарел-Медет" АД.

  25. 08. 2018 : 15:27:30

„Асарел-Медет” АД посрещна фирмения празник с две браншови награди и планирани инвестиции от 100 млн. лева
Стотици асарелци, техните семейства, ветерани от компанията, хиляди жители и гости на Панагюрище и региона се събраха днес в курорта Панагюрски колонии, за да честват професионалния и фирмен празник на „Асарел-Медет“АД. Сред официалните гости бяха народните представители Петър Кънев, Десислава Тодорова, проф. Станислав Станилов и Славчо Велков, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев, председателят на Общинския съвет в Панагюрище Христо Калоянов и общински съветници, кметове на общини и населени места от общината и региона, Димитър Манолов - президент на КТ „Подкрепа”, представители на Британското и Руското посолство, ръководители на държавни и общински институции, браншови и граждански сдружения, както и партньори на компанията.

25082018.jpg250820181.jpg
Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет"АД Димитър Цоцорков поздрави гостите на празника и благодари на всички работещи в компанията за постигнатите резултати. „Благодарение на Вас „Асарел-Медет" продължава да има лидерската позиция в българския рудодобив, както и отлични производствени и финансови резултати. Вие сте пример за това какво означава да живееш в сплотено семейство", каза Димитър Цоцорков.
В памет на покойния председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет"АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков прозвуча една от неговите любими песни – „Ако си дал", която бе изпълнена от Маргарита Хранова.
„Инвестициите ни в екология, както и в безопасност и здраве, отново бяха оценени, като за пореден път получихме националните браншови награди на Българската минно-геоложка камара по време на националното честване преди седмица. През 2017 година получихме също наградата „Зелена иновация" заради уникалния проект за рекултивация на действащо минно насипище", изтъкна председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Асарел-Медет"АД инж. Делчо Николов. „Само преди месец защитихме сертификат за енергийна ефективност ISO 50 001, което означава, че отговаряме на всички световни изисквания за енергоспестяващо и енергоефективно производство. От началото на година отчитаме преизпълнение на натуралните и технологични показатели от бизнес плана на дружеството, което е атестат за добрата работа на мениджмънта, както и за усилията и уменията на всички Вас. През 2017 година инвестирахме по нашите седем фирмени програми за развитие над 90 милиона лева. За 2018 година сме планирали нови над 100 милиона лева инвестиции, които основно са за доставка на ново високопроизводително оборудване", подчерта изпълнителният директор. инж. Николов благодари на всички работещи в компанията, че са всеотдайни и трудолюбиви, че са силни и истински, че застават зад общи смислени каузи.
250820182.jpg250820183.jpg
„Този празник е доказателство, че асарелското семейство е живо. То е живо, защото следва правилната политика. Вие не само спазвате високите стандарти, Вие ги създавате. Знам, че винаги мога да разчитам на „Асарел-Медет". Така беше и миналата година, когато в условията на бедствено положение заради водната криза, без никакви условия и пазарлъци, „Асарел-Медет" ни помогна за ремонта на водопровода", заяви кметът на община Панагюрище Никола Белишки.
Председателят на Управителния съвет на БМГК проф. Николай Вълканов поздрави всички работещи в компанията с празника и заяви, че „Асарел-Медет"АД е флагманът на българската минна индустрия.
Празникът започна с благодарствен молебен, който бе отслужен в параклиса „Свети Иван Рилски" от архиерейския наместник протойерей Атанас Манолов. Асарелци и гостите на празника се насладиха на фолклорната магия на Северняшкия танцов ансамбъл от Плевен, и малките танцьори от танцов състав „Тангра" от село Попинци. Хитовете на Орлин Горанов, Дони и Нети, както и модерното звучене на Поли Генова допълниха пъстрата музикална палитра. За доброто настроение на празнуващите се погрижиха известните актьори Петко Петков – Шайбата и Васил Драганов, духовият оркестър „Делчо Радивчев" към Народно читалище „Виделина 1865" – Панагюрище и танцовите състави „Елинор" и „Панагюрско съкровище" към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Панагюрище.
250820184.jpg250820185.jpg
Акцент в програмата за Деня на миньора бяха легендарният вокал на „Юрая Хийп" Джон Лоутън и рок група Б.Т.Р.
Присъстващите опитаха курбана, приготвен лично от кулинарния виртуоз Ути Бъчваров в казан от асарелска мед, а за най-малките имаше забавления и атракции.
По традиция се изви и дълго празнично хоро, което бе поведено от председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет" Димитър Цоцорков и фирмения знаменосец Илин Ранчев, който има над 35 години непрекъснат трудов стаж в дружеството.