home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Седем години от създаването си отбеляза Центърът за социална интеграция и рехабилитация на лица с онкологични заболявания в Пазарджик

  02. 05. 2018 : 16:00:35

Заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев бяха сред гостите, партньорите и приятелите, които уважиха тържеството посветено на седмата годишнина от създаването на единствения в страната Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания. Специален гост на събитието беше заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова. Седем години по-късно това място остава първото и единствено такова в страната, като предоставя психологична подкрепа, рехабилитация, трудотерапевтична дейност на нуждаещите се. 

0205.jpg 
Зам. министър Димитрова сподели радостта си да присъства на рождения ден на центъра – рожден ден, който празнува съвместната подадена ръка между здравеопазване и социални услуги в за хората, които се нуждаят от подкрепа. Онкологичните заболявания са реалност и нашата задача е да намерим този модел, този подход, който дава съпричастност и в същото време спокойствие и подкрепа, каза Росица Димитрова. Тя разгледа постигнатото за първите седем години, запозна се и с плановете за следващите, поне толкова години и сподели готовността на МТСП да съдейства на нуждаещите се с каквото може.
02051.jpg

02053.jpg
Приветствия и пожелания за здраве и успехи поднесоха Гинче Караминова, която като народен представител, активно съдейства за разкриване на услугата в Пазарджик, Димитрия Церова, от името на кмета на общината, която съобщи добрата новина, че вече има подписан договор между община Пазарджик и Онкоцентъра за следващите пет години.
Първите, най-трудни седем години минаха, заяви ръководителят на социалната услуга Мария Чергарова. Те бяха трудни, но всички са съгласни, че са успешни и че днес празнуват не само рожден ден, а и живота. Тя благодари на гостите, на кмета Тодор Попов,който предостави сградата за изграждането на Центъра и на Екатерина Захариева,която дари и ехограф. Той обикаля из цялата област и за 2017-та 1241 души са се прегледали. В момента 53 души ползват услугите на центъра, а 153 е общият им брой от 2011-а до момента.
Празникът завърши с демонстрация по фехтовка и викторина.
02052.jpg

02054.jpg