home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 72-ри Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета - Козлодуй – Околчица“ - 2018 г.

  03. 04. 2018 : 15:10:00

Областна администрация Враца е организатор на 72-я Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета - Козлодуй – Околчица“, 2018 г. Походът се провежда всяка година от 27 май до 2 юни, а през 2018-та ще се състои под патронажа на г-жа Цвета Караянчева, Председател на 44-то Народно събрание на Република България. Походът е III-та категория на трудност и се провежда в една походна колона по 120-километровия „Ботев път” от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан по предварително изготвена програма.

pohod.jpg
В маршрута са включени обекти от „Опознай България – 100 национални туристически обекта” и „Опознай родния край”. В похода могат да участват групи ученици, туристически дружества, клубове, секции по туризъм. Могат да се включват и индивидуални участници. Документи за участие се подават до 11 май в областна администрация. В качеството на основен организатор по провеждане на 72-ри Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица”, 2018 г. Областна администрация – Враца разработи Регламент, определящ реда и начина на участие в туристическата проява, с който може да се запознаете тук:

РЕГЛАМЕНТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА 72-РИ НАЦИНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД „ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА – КОЗЛОДУЙ-ОКОЛЧИЦА“, 2018 г. 27 МАЙ – 02 ЮНИ 2018 г.
 
Приложение № 1 към Регламент Заявка за участие на ученическа група
 
Приложение № 2 към Регламент Заявка за участие на туристическа група-индивидуални пълнолетни лица