home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 „Оптикс“ АД откри модерен стрелбищен комплекс в Панагюрище.

  05. 02. 2018 : 17:42:24

Областният управител Стефан Мирев бе сред официалните гости на събитието.

Изпълнителният директор на „Оптикс“АД инж.Иван Чолаков, областният управител Стефан Мирев и кметът на общината Никола Белишки прерязаха лентата на новата придобивка.


За 19-ата поредна година „Оптикс” АД отбеляза Деня на инвестициите в производствена площ и капацитет на компанията на знаковата дата 5-ти февруари. Днес се състоя официалното откриване на стрелбищен комплекс „ОПТИКС“, дългоочакван проект за екипа на компанията, който ще може да изпитва оптичните си изделия за стратегическия и ловния пазар. Стойността на инвестицията е приблизително 1 млн. лв. Освен за производствените цели, стрелбището ще бъде отворено за всички, които имат професионален интерес към боравенето със стрелково оръжие, за любители на точните изстрели и всички, които проявяват любопитство към съвременните оптични и стрелкови техники. Комплексът се намира на територията на бившия полигон в Панагюрище. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от Архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов. С новата инвестиция под знака на почти 20-годишната си история производствената площ на компанията се разполага на повече от 84 хил. кв. м. Очаква се 2018 година да е една от най-добрите за компанията, а производствената площ да достигне 100 хил.кв.м., сподели в приветствието си към гостите на събитието изпълнителният директор на „Оптикс” АД инж. Иван Чолаков. Стрелбищният комплекс чертае нови хоризонти и възражда една традиция за панагюрци, подчерта още инж. Чолаков и сподели, че в компанията работят вече над 800 специалисти, средната им възраст е 35 години, 35% от служителите имат висше образование. Правейки обобщена равносметка, инж. Чолаков каза, че продукцията на компанията се продава в 45 страни и непрекъснато се увеличава, 6 държави са поверили държавните си граници на технологиите на „Оптикс“, а гордостта на компанията са специалистите, които работят в нея.„Оптикс“ е една от емблемите на община Панагюрище и на област Пазарджик“, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев и пожела на дружеството нови успехи на вътрешния и на международния пазар. Своите пожелания за успешна инвестиционна политика на „Оптикс“ АД, отправи и кметът на Панагюрище Никола Белишки.Гостите разгледаха стрелбищния комплекс, направени бяха демонстрации от професионални инструктори. Точността на мерника си пробва и първата българска световна шампионка и рекордьорка по спортна стрелба Анна Пелова.
Комплексът е предназначен за провеждане на стрелби с всякакъв вид огнестрелно оръжие  на 50-метров полузакрит коридор.Атракция е мултимедийното стрелбище, което ще предоставя възможност за усъвършенстване на уменията по стрелба.  Ще представя реалистични ситуации на лов на едър дивеч и птици, тренировъчна стрелба по подвижни и неподвижни виртуални мишени, участие във виртуални тактически мисии. Разполага с две пушки имитатор – болтова карабина и два имитатора на пистолет.  Мултимедийното стрелбище може да бъде използвано за тренировки, усъвършенстване на уменията или просто за забавление със следните модули: реалистични сцени за лов на свине, елени и птици;  сцени от дивия запад;  спортна стрелба по панички – скийт и трап;   модул за трениране бърза /прецизна стрелба с пистолет. Подходящ за тренировки на полицаи и военни.Изключително интересна възможност, която мултимедийно стрелбище предоставя на ползвателите е т. нар. двоен режим. Той позволява съревнование между двама състезатели, стреляйки едновременно на един от изброените модули. Конкурентният инстинкт  добавя сериозна доза адреналин  към преживяването.

Зоната на стрелците е отделена от зоната на зрителите, съгласно издадения лиценз на дружеството. Безопасността при стрелби ще бъде гарантирана и обезпечена от инструктор по стрелба.