home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Йордан Кожухаров приветства участниците в семинар за подкрепата на пострадали от домашно насилие

  26. 01. 2018 : 14:58:09

 Днес в Областна администрация  Пазарджик се провежда семинар на тема „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие“ -  път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие, организиран от Фондация „Асоциация Анимус” и Фонд за превенция на престъпността ИГА.


Форумът беше открит от заместник областният управител Йордан Кожухаров, който благодари на всички участници за проявената ангажираност по един толкова важен за обществото ни проблем. „Доброто междуинституционално сътрудничество е от решаваща роля за реализирането на всички добри практики, за преодоляването на възникнали трудности и проблеми, за успешното дългосрочно прекратяване на домашното насилие.“, каза в приветствието си Йордан Кожухаров.
Събитието е част от националната инициатива за популяризиране и подобряване на проекта на Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие.. Еврокомисарят Мария Габриел, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП, отправи видео обръщение към участниците. Модератор на семинара е Катя Кръстанова от Фондация „Асоциация Анимус”. Обсъждат се проблеми в междуинституционалното  сътрудничество с участието на ст. инсп. Г. Георгиев - Областен координатор за домашно насилие, ОДМВР – Пазарджик, съдии от Районен и Окръжен съд – Пазарджик, Окръжна прокуратура Пазарджик, представители на институциите, предоставящи социални услуги. Ще бъдат представени успешни нови модели на работа по превенция на домашното насилие., както и действащите услуги за подкрепа на домашно насилие на територията на общините в област Пазарджик