home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на тържествената церемония по връчване на годишните награди „Предприемач на годината“

  04. 12. 2017 : 10:29:51

На тържествена церемония в Пазарджик бяха връчени годишните награди „Предприемач на годината“ на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Тази година бяха присъдени общо 5 награди - Голямата награда "Предприемач на годината", както и Награда за иновации и технологии, Награда за динамично развиваща се фирма, Награда за успешна инвестиция и най-новата награда - Награда за социално отговорна фирма.

bal17predp1.jpgТази награда се връчва за пръв път. „Учредена е с идеята да бъдат отличени добрите практики и бизнесмените, които са и добри, и отговорни работодатели, които се грижат за здравето на своите служители и полагат усилия да създадат максимални удобства на работните места в своите предприятия, обяви в началото на церемонията председателят на Сдружението г-н Димитър Събев.
Гост на връчването на наградите беше заместник областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров. „Не е лесно да бъдете успели предприемачи, не е лесно да се грижите за хората, които работят за вас, но чрез вашия просперитет се постигат две основни неща за нашето общество – едното е намаляване на безработицата, а другото - по-добри социални и икономически условия на живот в Пазарджик“, заяви Йордан Кожухаров и пожела здраве и успехи на всички присъстващи в залата. Поздравления и подаръци поднесоха  г-н Мирослав Тончев от БСК, представители на Конфедерация на работодателите „Тракия” и на Сдруженията на бизнеса от Стара Загора, Пловдив, Асеновград и Панагюрище. Поздравителен адрес изпрати кметът на общината Тодор Попов.
На общо събрание, провело се в края на октомври, членовете на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик избраха за предприемач на годината г-н Стефан Марков, управител на „Сам – Кинти“ ЕООД.  Предприятието работи от 1993 година и произвежда машини и автоматични технологични линии за сладкарски изделия. Фирмата предлага индивидуални решения и нестандартно оборудване за различни сектори на хранително-вкусовата промишленост, а също така и точни, ефективни и прецизни решения за сладкарската индустрия в световен мащаб. През 2012 г. „Сам-Кинти“ отвори и заведение за бързо хранене, което е известно с изключително здравословно приготвяната храна, а тази година заработи и новата им автокъща „Прогрес“.
Носител на първата награда за социално отговорна фирма е г-н Нишан Бъздигян, управител на „РАИС“ ООД. Наградата за успешна инвестиция беше присъдена на Костадин Тошев – за изграждането на новия „Хипермаркет КРЕЗ“ и стрелбищен комплекс „КРЕЗ Армъри“. Носител на наградата за динамично развиваща се фирма е Красимир Георгиев, управител на "Миракъл Краси Мейкър" ЕООД. Компанията е една от първите търговски фирми в Пазарджик. Създадена е през 1990 година.  Наградата за иновации и технологии беше присъдена на един от новите членове на Сдружението – д-р Неделчо Ситнов -  Дентална клиника Сити Дент Пазарджик ЕООД. Клиниката е оборудвана с най-съвременни 3D технологии.
На тържествената церемония бяха връчени и други две отличия: за дарител на годината беше обявен Иван Неделчев – за направено дарение към Фондацията за талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“, а за цялостен принос към сдружението беше отличен посмъртно Борислав Митраков. Неговата съпруга – Елена Георгиева, прие кристалната награда с благодарност за проявеното отношение към Борислав Миткаров.
По традиция балът на предприемачите е с благотворителна цел и на тържеството се събират дарения за Фондацията за подпомагане на талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“. Събраната сума снощи възлиза на 4072 лева. В благотворителната кампания се включиха не само предприемачите и техните гости, но и участници в програмата, сред които водещите Александър Иванов и Лазар Вълчев, Цвети Шопова – от името на Национална импресарска  мрежа "Българе", както и кетъринговата фирма „Александър Петков парти сървиз“. В празничната програма  участие взеха дуетът Крис и Велин, група „Мистик“ и балет „Електра“, а празничната програма беше открита от мажоретките от „Мистерия“ към ОДК – Пазарджик, които преди дни получиха един от раздадените финансови стимули за млади таланти, присъдени от Фондацията за подпомагане на талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“.

bal17predp2.jpgbal17predp3.jpg