home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Работно съвещание под ръководството на заместник-министър Стефан Балабанов се проведе снощи в ОДМВР-Пазарджик

  01. 12. 2017 : 10:53:20

Във връзка с проведеното вчера заседание на Националния щаб за защита при бедствия за ръководител и координатор на дейностите за териториите на областите Пловдив, Пазарджик и Смолян е определен заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.
По негово разпореждане снощи в сградата на ОДМВР-Пазарджик се проведе заседание в което взеха участие директорите на областните дирекции в Пазарджик, Пловдив, Смолян, заместник областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров директорът на РДПБЗН-Пазарджик. 

Създадена е необходимата организация за извършване на комплекс от превантивни мерки по повод на очакваното влошаване на времето – наличие на силен вятър и обилни валежи. В реално време се извършва непрекъснат мониторинг на язовирите и речните корита на териториите на трите области, състоянието на пътната мрежа, електропреносната мрежа и рисковите места за образуване на свлачищни процеси. В тези дейности са ангажирани автопатрули на полицейските управления, дежурни екипи от районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“, областните и общинските администрации, кметовете на населените места, фирмите ангажирани с пътната поддръжка  и електроразпределителното дружество. Заместник-министърът призова гражданите да подават своевременно информация на телефон 112. До отминаване на лошото време е ситуиран и допълнителен център в ОДМВР-Пазарджик, в който могат да се получават и обобщават сигнали от трите области на телефон 0888 481 353.